Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2017-10-02
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 16 mm
Vikt
416 g
SAB
Odc
ISBN
9789144112442
New Public Management : ett nyliberalt 90-talsfenomen? (häftad)

New Public Management : ett nyliberalt 90-talsfenomen?

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-10-02
280
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
New Public Management - NPM - är något som nästan alla hört talas om och har en åsikt om. Inte sällan skildras begreppet som omfattande allt som i dag tycks vara "fel" med den offentliga sektorn. New Public Management - ett nyliberalt 90-talsfenomen? är en samhällsvetenskaplig lärobok baserad på författarens forskning om organisering och styrning i den svenska offentliga sektorn. Boken diskuterar NPM utifrån såväl ett teoretiskt som ett empiriskt perspektiv. Utgångspunkten är att synliggöra olika typer av reformer som vanligtvis inkluderas i NPM i syfte att fördjupa kunskapen kring vad det inneburit i en svensk förvaltningskontext.

Boken tar bland annat upp Hoods sju kategorier, hur NPM påverkats av nationalekonomiska teorier och den historiska utvecklingen av reformer inom offentlig sektor, främst i Sverige men även i resten av västvärlden. Boken presenterar också modeller för hur NPM kan förstås, och lyfter vidare fram den kritik som riktats mot NPM samt hur NPM format ett nytt chefskap.

New Public Management ger förutsättningar för att bättre förstå den komplexitet som präglar välfärdssamhällets utveckling över tid och riktar sig till studenter inom samhällsvetenskap, journalister och ledare inom privat och offentlig förvaltning såsom rektorer, verksamhetschefer och ekonomer. Boken läses också med fördel av politiker eller fackligt förtroendevalda.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. New Public Management : ett nyliberalt 90-talsfenomen?
 2. +
 3. Syns vi? Hörs vi? : nå genom bruset och marknadsför biblioteket

De som köpt den här boken har ofta också köpt Syns vi? Hörs vi? : nå genom bruset och marknad... av Malin Utter (häftad).

Köp båda 2 för 584 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av New Public Management : ett nyliberalt 90-talsfenomen?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Hade lätt kunnat göras 50% kortare
  Emelie Wilhelmsson, 26 november 2017

  Svår att läsa, svävar iväg i riktningar som inte känns som att de hör helt till ämnet. Mycket upprepningar. Mycket. Samma sak tre stycken i följd. Väldigt mycket typ "det här kommer i ett kapitel längre fram". Märkliga ordval, passar inte in i den övriga stilen. "Svåra" ord känns inkastade för att författaren vill framstå som en som kan svänga sig med svåra ord.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tom S Karlsson

 • Speglingar av en förvaltning i förändring : reformeringen av försäkringskassan

  Fredrik Andersson, Tomas Bergström, Louise Bringselius, Margareta Dackehag, Tom S Karlsson

  Svensk statsförvaltning genomgår, precis som privat sektor, ständigt förändringar och omstruktureringar, drivna av olika samhällstrender, ledarskapsidéer och politiska styrfilosofier. Vid dessa förändringar ställs verksamheten inför vägval som på ...