Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2017-08-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 14 mm
Vikt
453 g
SAB
Ea
ISBN
9789144114163
Att undervisa i programmering i skolan : varför, vad och hur? (häftad)

Att undervisa i programmering i skolan : varför, vad och hur?

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2017-08-28
297
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Varför ska vi ha programmering i skolan? Vad är programmering egentligen? Och hur kan man som lärare arbeta med programmering i olika ämnen?
Målsättningen med denna bok är att ge svar på dessa frågor. IT är inte längre ett område som berör enbart en särskild grupp människor - alla behöver förstå hur den digitala världen fungerar för att kunna delta i vårt samtida och framtida samhälle. Programmering finns numera med i skolans läroplaner. Målet är att ge alla elever en grundläggande förståelse för hur de digitala system och tjänster vi använder är uppbyggda och hur eleverna själva kan använda programmering för att lösa problem. I boken presenteras en mängd konkreta exempel och förslag på aktiviteter, som visar hur man kan arbeta med programmering som ett pedagogiskt verktyg, både med och utan dator.

Boken vänder sig i första hand till lärarstuderande och verksamma lärare, men kan även läsas av föräldrar och andra som vill lära sig mer om den digitaliserade världen och den roll som program och digital teknik spelar i vår vardag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att undervisa i programmering i skolan : varför, vad och hur?
 2. +
 3. Att undervisa textbaserad programmering i skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att undervisa textbaserad programmering i skolan av Linda Mannila, Lars-Åke Nordén (häftad).

Köp båda 2 för 629 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Att undervisa i programmering i skolan : varför, vad och hur?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Genomlysande
  Christian Thomasson, 14 augusti 2018

  Går på ett bra sätt igenom om synen på programmering i olika länder. Hur skall man tänka för att både arbeta med programmering ämnesövergripande och tänka för att variera undervisningen. Pratar mycket om hur man ska arbeta med det datalogiska tänkandet!

 2. Jättemycket att lära
  Maria Axemyr, 10 januari 2018

  Rekommenderas varmt! Vi läser denna på en högskolekurs Programmering för lärare. Användbar för slla som är intresserade av programmering. Kanon bok!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Linda Mannila

 • Att undervisa textbaserad programmering i skolan

  Linda Mannila, Lars-Åke Nordén

  Hur kommer man egentligen igång med textbaserad programmering i grundskolan? Vilka är de centrala koncepten och hur kan man på olika sätt arbeta med programmering i klassrummet? Och hur kan man koppla undervisningen till elevernas tidigare erfaren...