På topplistor
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2017-08-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 14 mm
Vikt
453 g
SAB
Ea
ISBN
9789144114163

Att undervisa i programmering i skolan : varför, vad och hur?

Häftad, Svenska, 2017-08-28
272 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Varför ska vi ha programmering i skolan? Vad är programmering egentligen? Och hur kan man som lärare arbeta med programmering i olika ämnen?

Målsättningen med denna bok är att ge svar på dessa frågor. IT är inte längre ett område som berör enbart en särskild grupp människor - alla behöver förstå hur den digitala världen fungerar för att kunna delta i vårt samtida och framtida samhälle. Programmering finns numera med i skolans läroplaner. Målet är att ge alla elever en grundläggande förståelse för hur de digitala system och tjänster vi använder är uppbyggda och hur eleverna själva kan använda programmering för att lösa problem. I boken presenteras en mängd konkreta exempel och förslag på aktiviteter, som visar hur man kan arbeta med programmering som ett pedagogiskt verktyg, både med och utan dator. 
Boken vänder sig i första hand till lärarstuderande och verksamma lärare, men kan även läsas av föräldrar och andra som vill lära sig mer om den digitaliserade världen och den roll som program och digital teknik spelar i vår vardag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att undervisa i programmering i skolan : varför, vad och hur?
  2. +
  3. Vägar till naturvetenskapens värld : ämneskunskap i didaktisk belysning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vägar till naturvetenskapens värld : ämneskunsk... av Inger Karlefors, Gustav Helldén, Per Högström, Gunnar Jonsson, Anna Vikström (häftad).

Köp båda 2 för 585 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Att undervisa i programmering i skolan : ...