Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
163
Utgivningsdatum
2017-05-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
253 g
SAB
E
ISBN
9789144117355
Traumamedvetenhet i förskolan (häftad)

Traumamedvetenhet i förskolan

Häftad Svenska, 2017-05-10
282
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Traumamedvetenhet i förskolan vänder sig till den som möter barn som varit utsatta för svåra påfrestningar och trauma. Det kan handla om barn som upplevt krig och flykt, barn som bevittnat eller utsatts för våld och övergrepp eller barn som upplevt omsorgssvikt.

Boken är indelad i två delar. Den första delen har en mer teoretisk prägel med psykologiska aspekter på trauma och dess påverkan på ett litet barns utveckling och mående. I den andra delen omsätts förståelsen till förskolans vardag i konkreta strategier och arbetssätt för pedagoger med syfte att kunna möta traumarelaterade behov hos små barn. Boken är fylld av konkreta exempel för att tydliggöra teoriers innebörd, diskussionsfrågor till arbetslaget utifrån bokens teman och för den som vill fördjupa sig vidare ges många tips på fortsatt läsning. Med sina nio kapitel om Traumamedvetenhet i förskolan, Vad är trauma?, Barn som lever i utsatthet, Anknytningsteorin, Barnhjärnan och trauma, Välkommen till förskolan!, Trygghet i förskolan, Relationsarbete i förskolan och Reglering och Regleringsstöd bidrar boken med viktig praktisk och teoretisk kunskap om ett ämne som är högst aktuellt i dagens förskola.

Boken riktar sig till förskolans personal - pedagoger, specialpedagoger, förskolechefer och andra professioner - liksom till studenter på förskol lärarutbildningen. Det finns många barn i vårt samhälle som av olika anledningar är utsatta och de allra yngsta möter vi i förskolan. Därför är Traumamedvetenhet i förskolan en i tiden viktig bok, för en viktig målgrupp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Traumamedvetenhet i förskolan
 2. +
 3. Omsorg i en förskola på vetenskaplig grund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omsorg i en förskola på vetenskaplig grund av Bim Riddersporre, Barbro Bruce, Charlotte Pegetti, Annika Åkerblom, Eva Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 640 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Hellberg

 • Psykologi i förskolans vardag

  Anna Hellberg

  Psykologi i förskolans vardag är den första boken som på ett överskådligt och heltäckande sätt belyser psykologiska teorier och infallsvinklar kring barnen i förskolan. Boken syftar till att introducera läsaren i olika relevanta ämnen och teorier ...

 • När krisen drabbar förskolan

  Anna Hellberg

  Hur påverkas barn av svåra händelser och starka påfrestningar? När krisen drabbar förskolan är tänkt att fungera som en enkel  handbok för förskolechefer och pedagoger. Bokens sju kapitel avser att tillsammans ge en överblick över vad vi behö...

Bloggat om Traumamedvetenhet i förskolan