Stärk språket, stärk lärandet - Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt för och med andraspråkselever i klassr (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2018-09-21
Upplaga
5
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
576 g
SAB
Eabf.0761
ISBN
9789144128948
Stärk språket, stärk lärandet - Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt för och med andraspråkselever i klassr (häftad)

Stärk språket, stärk lärandet - Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt för och med andraspråkselever i klassr

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-09-21
387
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Stärk språket, stärk lärandet är alltsedan den första upplagan kom ut på svenska en av de mest tongivande böckerna för alla som undervisar elevgrupper med varierande språkkunskaper. Läroplanen ställer höga krav på elevernas förmåga att tillägna sig och själva producera text i olika ämnen. Den undervisning som ska matcha dessa krav behöver vila på stor kunskap hos läraren om hur språk- och kunskapsutveckling samverkar och stöttas. I den här boken presenterar Pauline Gibbons en solid teoribas som utgår från aktuell forskning, men också konkreta modeller för hur man kan arbeta språk- och kunskapsutvecklande i olika ämnen. Bland annat framhåller hon fördelarna och möjligheterna med ämnesövergripande arbete med både första- och andraspråkselever i klassrummet och visar att en sådan undervisning är språkutvecklande för alla elever.

Boken vänder sig främst till verksamma lärare i grundskolans olika årskurser och ämnen, men även till studerande på motsvarande lärarprogram. Studiehandledning till boken har utarbetats av Nationellt centrum för svenska som andraspråk och finns tillgänglig på deras webbplats. Stärk språket, stärk lärandet ges numera ut av Studentlitteratur. Denna femte upplaga innehåller inga förändringar av innehållet jämfört med den fjärde upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stärk språket, stärk lärandet - Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt för och med andraspråkselever i klassr
 2. +
 3. Utmana, utforska, utveckla! : om läs- och skrivprocessen i skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utmana, utforska, utveckla! : om läs- och skriv... av Caroline Liberg, Jenny Wiksten Folkeryd, Åsa Af Geijerstam (häftad).

Köp båda 2 för 712 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stärk språket, stärk lärandet - Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt för och med andraspråkselever i klassr. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stärk språket - Gibbons
  Dorota Skup, 30 april 2022

  Boken är mycket intressant för att stärka språket, och stöd för alla elever.
  En stor hjälp med universitetsuppgifterna.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Pauline Gibbons