Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2021-02-09
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Eab
ISBN
9789144131863
Språk- och kunskapsutvecklande undervisning F-3 - Genrepedagogik, ASL och digitala resurser (häftad)

Språk- och kunskapsutvecklande undervisning F-3 - Genrepedagogik, ASL och digitala resurser

Häftad Svenska, 2021-02-09
485
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Att kunna förstå och producera texter är en av de viktigaste förutsättningarna för förmågan att lära. Språk- och kunskapsutvecklande undervisning F-3 ger läsaren en teoribas för språk- och kunskapsutvecklande undervisning och beskriver hur man arbetar samlat med genrepedagogik, ASL (Att Skriva sig till Läsning) och IKT-verktyg som appar, smartboard, surfplattor och datorer.

Författarens pedagogiska utgångspunkt är Cirkelmodellen, eller Cykeln för undervisning och lärande. Steg för steg går hon igenom modellens fyra faser och visar hur ämneskunskap och läs- och skrivförmågor kan utvecklas i samklang. Beskrivningarna konkretiseras genom en mängd exempellektioner, i syfte att ge lärare modeller för undervisning som kan användas direkt i klassrummet och anpassas efter de egna elevernas skilda behov. Författaren beskriver även pedagogiska verktyg som är särskilt bra i undervisningsgrupper där eleverna behöver olika nivåer av undervisningsstöd. I denna nya upplaga har samtliga kapitel utökats med bland annat mer teori. Ett nytt avsnitt om hur textgenren instruktion kan integreras i arbetet med programmering har också tillkommit.

I boken ingår arbetsmaterial i form av kopieringsunderlag med texter, bilder och ifyllbara mallar för planering, bedömning och arbete med texter, det vill säga allt material som behövs för genomförandet av exempellektionerna i boken. Arbetsmaterialet finns även i digital form på bokens webbplats.

Boken vänder sig främst till grundlärare F-3 och till studenter på grundlärar ut bildningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Språk- och kunskapsutvecklande undervisning F-3 - Genrepedagogik, ASL och digitala resurser
  2. +
  3. Stärk språket, stärk lärandet - Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt för och med andraspråkselever i klassr

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stärk språket, stärk lärandet - Språk- och kuns... av Pauline Gibbons (häftad).

Köp båda 2 för 866 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karin Pettersson