Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
294
Utgivningsdatum
2021-07-30
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
9 x 210 x 150 mm
Vikt
440 g
SAB
Ohe-c:oe
ISBN
9789144138961
Diskrimineringslagen : från princip till praktik (häftad)

Diskrimineringslagen : från princip till praktik

Häftad,  Svenska, 2021-07-30
367
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Diskrimineringslagen : från princip till praktik Kan levereras innan julafton
Diskrimineringslagen - från princip till praktik beskriver den värdemässiga grunden för dagens svenska diskrimineringslagstiftning och visar att begreppet diskriminering rymmer många dimensioner, såsom känslor, levda erfarenheter, normer och juridiska ramar. Utöver att presentera den lagstiftning som ska motverka diskriminering syftar denna bok till att normkritiskt och tvärvetenskapligt föra samman strukturella, juridiska och praktiska perspektiv och exempel på diskriminering.

Boken utgår från diskrimineringslagens sju diskrimineringsgrunder. Parallellt med genomgången av lagstiftningen och de värdemässiga grunderna beskrivs olika diskrimineringsärenden som behandlats i domstol. Boken innehåller även exempel och övningsfrågor. Denna nya, fjärde upplaga föranleds av ny praxis och ändringar i lagen när det gäller aktiva åtgärder.

Målgrupp för boken är studenter eller yrkesverksamma som verkar inom områden som berörs av diskrimineringslagen, såsom skola, hälso- och sjukvård och socialtjänst samt personer med personalansvar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Diskrimineringslagen : från princip till praktik
  2. +
  3. Handlingsoffentlighet och sekretess

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handlingsoffentlighet och sekretess av Håkan Strömberg, Bengt Lundell (häftad).

Köp båda 2 för 602 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »