Aggression: ett nytt och farligt tabu (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2013-06-13
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Ulrika Junker Miranda
Originaltitel
Aggression!
Dimensioner
202 x 131 x 18 mm
Vikt
239 g
SAB
Dofa
ISBN
9789146224303
Aggression: ett nytt och farligt tabu (inbunden)

Aggression: ett nytt och farligt tabu

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-06-13

Slutsåld

Det har blivit tabu att vara arg, och det drabbar i första hand våra barn och ungdomar. Det menar Jesper Juul, välkänd och hyllad familjeterapeut, och han är orolig över konsekvenserna. Vi tenderar att i allt större utsträckning lägga locket på de yviga känslorna och istället premiera de snälla, glada och lätthanterliga sidorna hos såväl barn som vuxna. Men är det hållbart? Hur gör man som förälder till ett argt barn? Vad är egentligen aggression, och varifrån kommer de aggressiva känslorna? Jesper Juul pläderar för jämlikhet mellan barn och vuxna i ett brandtal för barns rätt - att vara arga.

Jesper Juul, född 1948, har tidigare hyllats för böcker som Ditt kompetenta barn (såld i över 100 000 exemplar) och Här är jag! Vem är du?. Aggression - ett nytt och farligt tabu? Är hans trettonde bok på svenska.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Aggression: ett nytt och farligt tabu. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. väldigt aktuell!!
  Erik, 4 maj 2014

  Kan bara hålla med föregående recensenter. Vi kan inte råda bot på destruktiv aggression genom att förbjuda, ignorera, straffa eller bara vara emot den.

 2. Mycket bra och läsvärd bok om hur föräldrar och andra...
  mari malmberg, 14 oktober 2013

  Mycket bra och läsvärd bok om hur föräldrar och andra vuxna hindrar barns mognad och stympar deras känsloregister när de lägger tabu på aggression, både sin egen och barnens. Viktig bok!

 3. Mycket läsvärd bok! Lättläst och tydlig! Bra med olika...
  Jennie Karlsson, 28 augusti 2013

  Mycket läsvärd bok! Lättläst och tydlig! Bra med olika fallbeskrivningar. Det borde vara ett måste att läsa den som blivande föräldrar!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Jesper Juul