Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
226
Utgivningsdatum
2017-05-04
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Dahlkild, Birgitta (form)
Dimensioner
240 x 169 x 13 mm
Vikt
402 g
SAB
Eaa
ISBN
9789147094042
Didaktiken efter Vygotskij : design för lärande (häftad)

Didaktiken efter Vygotskij : design för lärande

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-05-04
345
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I Didaktiken efter Vygotskij - Design för lärande ger författaren en helhetsbild av didaktiken och diskuterar hur vi idag kan förstå lärande och undervisning. Boken bidrar med nya perspektiv och frågor som gör att var och en som läser den kan utveckla sin egen praktiska verksamhet - och sitt eget tänkande. Genom att vrida och vända på det invanda visar författaren hur det går att få syn på nya innebörder och skapa nya, fruktbara begrepp och metaforer för ett förändringsarbete inom lärande.

Läs mer
Boken är uppdelad i två delar. Den första delen beskriver lärande utifrån historiska och teoretiska perspektiv. Den andra delen beskriver några av de utmaningar som vi står inför och hur design för lärande och multimodalitet kan bidra till att se på lärande på nya sätt.
Didaktiken efter Vygotskij - Design för lärande vänder sig till såväl lärarstuderande som studenter inom olika områden där kommunikation och lärande behandlas. Den ger också en utmärkt teoretisk grund för den som vill orientera sig i modern didaktik.

Om författarna
Staffan Selander blev landets första professor i didaktik 1996 vid dåvarande Lärarhögskolan i Stockholm. Han har sedan år 2008 arbetat vid Stockholms universitet, där han nu är professor emeritus i didaktik vid Institutionen för data- och systemvetenskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Didaktiken efter Vygotskij : design för lärande
  2. +
  3. Vetenskapsteori och forskningsmetoder i utbildningsvetenskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vetenskapsteori och forskningsmetoder i utbildn... av Thomas Nygren (inbunden).

Köp båda 2 för 644 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Staffan Selander