Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Mångfald i praktiken
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2012-01-05
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 145 x 14 mm
Vikt
250 g
SAB
302.35,Qbfb
ISBN
9789147095315
Mångfald i praktiken : handbok för verksamhetsutveckling (häftad)

Mångfald i praktiken : handbok för verksamhetsutveckling

Häftad Svenska, 2012-01-05
306
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Varför ska arbetsplatser satsa på mångfald? Är det lönsamt? Hur ska chefer och medarbetare agera i praktiken för att ta till vara mångfaldens fördelar? Hur kan mångfald mätas och följer man upp mångfaldsarbete?

Mångfald i praktiken ger svar på dessa och många andra frågor. Boken vänder sig till dig som är chef eller ledare, men även till HR-personer och medarbetare. Den beskriver hur arbetsplatser och organisationer, genom ett framgångsrikt mångfaldsarbete, kan bli mer attraktiva och konkurrenskraftiga. Genomgående varvas erfarenheter från arbetsplatser och resultat av forskning med praktiska tips och diskussionsfrågor.

Läs mer
Nyckeln till framgång är att organisationens kultur är inkluderande och att chefer praktiserar ett inkluderande ledarskap. Hur detta kan åstadkommas utgår en central del i boken. Fokus ligger även på hur rekryteringsprocessen och processerna för karriär och utveckling kan utvecklas så att kompetenta personer inte sorteras bort på osakliga grunder vid rekrytering, utveckling och befordran.

Om författarna
Gabriella Fägerlind (civilingenjör) arbetar sedan 1998 som organisationskonsult med fokus på jämställdhet och mångfald. Hon har bred erfarenhet av jämställdhets- och mångfaldsarbete inom privat, offentlig och ideell sektor. Hon har även skrivit Jämställdhet i praktiken (Konsultförlaget/Liber, 2009).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mångfald i praktiken : handbok för verksamhetsutveckling
  2. +
  3. Hur möter vi mångfalden på arbetsplatsen?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hur möter vi mångfalden på arbetsplatsen? av Katarina Mlekov, Gill Widell (häftad).

Köp båda 2 för 649 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »