Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Uppdrag butikschef
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2013-03-06
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
329 g
SAB
Qbab,658.42
ISBN
9789147097036
Uppdrag butikschef : att leda i butik (häftad)

Uppdrag butikschef : att leda i butik

Häftad Svenska, 2013-03-06
393
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det finns tiotusentals butikschefer i Sverige. Trots detta saknas det aktuell litteratur om butikschefers arbete med avseende på ledarskap och personalansvar. Syftet med denna bok är att fylla denna kunskapslucka.
Vad innebär det att arbeta med ledaruppdrag inom handeln och hur kan man nå framgång som butikschef? Detta är två centrala frågor i boken Uppdrag butikschef - att leda i butik som tar ett helhetsgrepp om följande centrala aspekter på butikschefsarbete:
- ledarskap och medarbetarskap
- motivation och kommunikation
- personalarbete och arbetsrätt
- kompetensutveckling och etikDet finns tiotusentals butikschefer i Sverige. Trots detta saknas det aktuell litteratur om butikschefers arbete med avseende på ledarskap och personalansvar. Syftet med denna bok är att fylla denna kunskapslucka.
Vad innebär det att arbeta med ledaruppdrag inom handeln och hur kan man nå framgång som butikschef? Detta är två centrala frågor i boken Uppdrag butikschef - att leda i butik som tar ett helhetsgrepp om följande centrala aspekter på butikschefsarbete:
- ledarskap och medarbetarskap
- motivation och kommunikation
- personalarbete och arbetsrätt
- kompetensutveckling och etik

Läs mer
Boken är skriven av forskare inom företagsekonomi och socialpsykologi, verksamma vid Högskolan i Skövde, och den bygger delvis på ett aktuellt forskningsprojekt om ledarskap och medarbetarskap inom svensk handel.

Om författarna
Thomas Andersson är biträdande professor i företagsekonomi vid Högskolan i Skövde. Han forskar och undervisar bland annat om ledarskap, medarbetarskap och utvecklingsarbete.
Ali Kazemi är biträdande professor i socialpsykologi vid Högskolan i Skövde. Han har författat böcker och artiklar om bland annat ledarskap, välbefinnande och rättvisa i arbetslivet.
Stefan Tengblad är professor i företagsekonomi vid Högskolan i Skövde. Han är författare till böcker och artiklar om chefers arbete, medarbetarskap och Human Resource Management.
Mikael Wickelgren är forskare och lärare i företagsekonomi vid Högskolan i Skövde. Han har forskat och undervisat kring ledningsarbete och organisation i svensk handel inom Butikschefsprogrammet på högskolan sedan 2006.

"En angelägen bok som behandlar en vardag där chefen ofta möter medarbetare och kund samtidigt - en ensam och utsatt ledarsituation. Det finns få, om några, böcker som så direkt riktar sig till chefer på butiksgolvet," skriver juryn i Årets HR-bok 2013, som utnämnt Uppdrag butikschef till en av årets 10 bästa HR-böcker.
"Innehållet är väl förankrat i verkligheten och varje kapitel inleds med ett exempel från en reell situation. Boken har en gedigen teoretisk grund men behåller genomgående fokus på kopplingen till detaljhandeln. Teoretiska kapitel varvas med korta intervjuer med butikschefer runt om i Sverige och avslutas med en gedigen referenslista. Boken bör läsas av alla som redan arbetar som butikschef, men kan med fördel även användas i utbildningssammanhang." BTJ häfte 13110168 Lektör Louise Sverud
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Uppdrag butikschef : att leda i butik
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 600 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »