Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Begreppbart
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2012-03-08
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 135 x 8 mm
Vikt
160 g
SAB
Bfk,353.7
ISBN
9789147097845

Kultur

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2012-03-08
299
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kultur är ett av språkets allra mest mångtydiga och svårdefinierade ord. Här ges en guide till hur dess fyra huvudbetydelser har växt fram och vad kultur kan betyda idag - från odling via livsformer och konstarter till meningsskapandets processer. Genom en lång rad talande exempel framträder en bild av hur begreppet knyter samman frågor om makt och identitet.

Sagt om boken

"Kulturbegreppet slinker oss lätt ur händerna. Skärpt och kunnigt reder Johan Fornäs ut distinktioner och fallgropar. Han demonstrerar användningen, tror på mångtydigheten och klargör att motsättningen mellan kultur och natur är en fördom. Det är pedagogiskt. Det är snyggt. Sällan har jag läst en så ögonöppnande liten bok." Karin Johannisson, professor i idé- och lärdomshistoria, Uppsala universitet

BeGreppbart är en serie introducerande böcker i samhällsvetenskap. Varje bok behandlar ett centralt begrepp och adderar en pusselbit till vår förståelse av samhället. Utforskande. Fokuserat. Dynamiskt. Greppbar kunskap i ett nötskal. Helt enkelt.

Om författarna
Johan Fornäs är professor i medie- och kommunikationsvetenskap vid Södertörns högskola och redaktör för tidskriften Culture Unbound. Han har en bakgrund i musikvetenskap och kulturstudier, och forskar bland annat om hur identiteter formas i medier av skilda slag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kultur
  2. +
  3. Enahanda läsning : en queer tolkning av romancegenren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Enahanda läsning : en queer tolkning av romance... av Elin Abrahamsson (häftad).

Köp båda 2 för 515 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kultur. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kultur
    Linnéa Claesson, 30 september 2014

    Så liten, men SÅ tung. Ett jäkla jobb att ta sig genom bara en sida, men skam den som ger sig.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johan Fornäs