Ingår i kampanjer:
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Nationell förskola med mångkulturellt uppdrag
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2013-10-09
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
230 g
SAB
Eab-c.01,370
ISBN
9789147100255
Nationell förskola med mångkulturellt uppdrag (häftad)

Nationell förskola med mångkulturellt uppdrag

(5 röster)
Häftad Svenska, 2013-10-09
278
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur kan man genomföra de motsägelsefulla uppdrag som slås fast i förskolans läroplan - att både förmedla ett kulturarv och att främja mångfald? Är det ens möjligt att genomföra båda uppdragen?

Läs mer
Nationell förskola med mångkulturellt uppdrag belyser hur personal, barn och föräldrar hanterar etnisk och språklig mångfald i förskolans praktik. Med hjälp av empiriska nedslag analyseras vardagliga händelser, aktiviteter och interaktioner. Situationer med bland annat lek, samtal och rekrytering tas upp och problematiseras. Boken behandlar också viktiga perspektiv och begrepp inom området och beskriver hur det mångkulturella uppdraget har förändrats över tid. Genom att fokusera på förskollärarnas arbete och de ideologiska och didaktiska dilemman som kan uppstå rörande barns flerspråkighet och integration vill författarna skapa reflektion och kritisk diskussion om förskolans uppdrag i ett mångkulturellt samhälle.
Boken vänder sig framför allt till studerande vid förskollärarprogrammet och till anställda i förskolan, men är även av intresse för tjänstemän och politiker med ansvar för förskolan.

Om författarna
Nationell förskola med mångkulturellt uppdrag är skriven av fem forskare. Huvudredaktörer är Polly Björk-Willén, lektor i pedagogiskt arbete, Sabine Gruber, fil.dr i etnicitet och Tünde Puskás, lektor i pedagogiskt arbete och fil.dr i etnicitet, samtliga vid Linköpings universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nationell förskola med mångkulturellt uppdrag
  2. +
  3. Svenska som andraspråk i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska som andraspråk i förskolan av Polly Björk-Willén (häftad).

Köp båda 2 för 667 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Nationell förskola med mångkulturellt upp...