Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Tid för samtal
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2013-03-26
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 147 x 9 mm
Vikt
258 g
SAB
Doka,158.7
ISBN
9789147105212
Tid för samtal : vad talar vi om egentligen? (häftad)

Tid för samtal : vad talar vi om egentligen?

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2013-03-26
360
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad är det som sker vid samtal, vad vill vi säga, vad vill vi höra, vad vill vi åstadkomma och hur kan vi agera? Kort sagt: vad vi samtalar om, egentligen.

Läs mer
Samtalet är en del av vardagen som alla ständigt deltar i och som vi ofta tar för givet och självklart. Alla har därför gedigna erfarenheter av både goda och mindre goda samtal. Boken visar hur läsaren utifrån dessa erfarenheter kan genomföra lyckade samtal, både privat och professionellt.
Tid för samtal - Vad talar vi om egentligen? belyser samtalet utifrån olika MI-inspirerande perspektiv och beskriver strategier med tydlig teoretisk förankring som läsaren kan utforska, prova och förädla i olika samtalsexempel. Exemplen kommer från skilda situationer och miljöer: samtal mellan vuxna och vuxna och barn, samtal som berör både professionella och privata relationer, från skolan, vården och familjelivet. Samtalsexemplen ger nya tankar och ny förståelse för hur vi samtalar och hur vi kan samtala.
Tid för samtal riktar sig både till studerande på kurser i kommunikation på högskola och vid universitet och till yrkesgrupper där samtalet har en betydande inverkan på arbetsuppgifterna.

Om författarna
Staffan Hultgren är verksam vid GIH, Stockholm, med ansvar för fristående kurser i motiverande samtal, och är anlitad vid uppdragsutbildning och forskning inom MI med betoning på färdighetsträning av kommunikativa skickligheter. Han har omfattande yrkeserfarenhet av att möta människor i förändring och utveckling utifrån en pedagogisk beteendevetenskaplig grundsyn, vilket är ett genomgående tema i boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tid för samtal : vad talar vi om egentligen?
 2. +
 3. Adhd på jobbet : om forskning, hjärnan och strategier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Adhd på jobbet : om forskning, hjärnan och stra... av Lotta Borg Skoglund, Martina Nelson (häftad).

Köp båda 2 för 589 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tid för samtal : vad talar vi om egentligen?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Till ALLA som samtalar!!!
  Amos Segoete, 11 mars 2021

  Dem flesta av oss kan prata, diskutera, snacka etc etc. Men hur gör du det så att ditt budskap nås fram på bästa möjliga sätt? Den här boken köpte jag in som utvecklings material till jobbet och bör vara som et krav för varje individ att läsa. Boken beskriver många olika diskussions sammanhang som vi känner till och att utöka sin kunskap inom diskussions kommunikation är alltid bra. En fantastisk bok för varje individ.

 2. Härlig bok
  Karin Sjögren, 27 april 2015

  En bok för eftertankar och egen utveckling. Jag läser i den lite då och då. Den ger alltid något varje gång. Att vi människor behöver få tid att tänka och samtala. Tack Staffan!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Staffan Hultgren

 • Fysisk aktivitet hos barn och ungdomar : beteendeperspektivet.

  Staffan Hultgren

  NY UTGÅVA UPPLAGA 5, 2018. Boken vänder sig till utbildningar inom högskola och universitet som arbetar med utbildningar inom fysisk aktivitet, idrott och hälsa. Boken tar upp beteendevetenskapliga teorier med praktiska tillämpningar om hur vuxna ...