Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
602
Utgivningsdatum
2019-09-06
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Bäckryd, Emmanuel (red.)
Dimensioner
240 x 170 x 30 mm
Vikt
1268 g
SAB
Vefc,Vep
ISBN
9789147112876
Akut och cancerrelaterad smärta : smärtmedicin vol.1 (häftad)

Akut och cancerrelaterad smärta : smärtmedicin vol.1

Häftad Svenska, 2019-09-06
735
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Akut och cancerrelaterad smärta - smärtmedicin (Vol. 1) är ett nytt gediget verk med ett omfattande referensmaterial baserat på den senaste evidensen och klinisk praxis och kan läsas som fördjupningslitteratur eller uppslagsverk. Boken kan användas på utbildningar för läkare, sjuksköterskor och fysioterapeuter samt övriga professioner som i sitt yrke möter människor med smärta.

Läs mer
DEL I ger en smärtmedicinsk grund om bland annat fysiologi, psykologi, farmakologi och bedömning. DEL II behandlar den akuta smärtans patofysiologi och behandling. Postoperativ smärta lyfts tydligt fram med flera kapitel som visar på kopplingar till anestesi, multimodal smärtbehandling och ERAS (Enhanced Recovery after Surgery). DEL III avslutar med den viktiga cancerrelaterade smärtan med kapitel om bland annat anestesiologisk smärtbehandling, kirurgiska åtgärder, strålbehandling, cytostatika, barn, palliativ medicin och psykosocial cancervård.
Akut och cancerrelaterad smärta (Vol.1) kompletteras av Långvarig smärta (Vol. 2). Böckerna bygger på den välrenommerade boken Smärta och smärtbehandling och har extensivt utökats i omfång och djup tack vare den senaste forskningen inom området. Tillsammans utgör de båda volymerna den i särklass mest heltäckande läroboken om smärta på svenska.
Sagt om boken
Boken Akut och cancerrelaterad smärta är fylld av aktuell kunskap och erfarenhet, som kommer att bidra till att förbättra smärtlindringskulturen inom sjukvården, och därmed tjäna sitt viktiga syfte att leda till förbättrat omhändertagande av många smärtdrabbade patienter.
Jag ser boken som ett lyckat kraftprov inom det dynamiska området smärtlindring. De sammanlagt 27 författarna delar med sig av sina djupa kunskaper och stora kliniska erfarenhet. Boken ger en heltäckande bild av de alla de komplicerade aspekter som vårdgivare måste ha kännedom om för att kunna hjälpa smärtdrabbade patienter på rätt sätt. Den berör alla existerande kliniska specialiteter och yrkesgrupper som har ansvar för patienters vård, eftersom en smärtaspekt nästan alltid finns i patientens sjukdom.
Boken kommer att utgöra en grundsten i den viktiga och nödvändiga utbildningen om smärta för lång tid framöver.
Torsten Gordh, professor emeritus i klinisk smärtforskning, överläkare, Uppsala universitet/Akademiska sjukhuset.

Om författarna
REDAKTÖRER
Mads U. Werner är anestesiolog, överläkare vid Multidisciplinärt smärtcentrum, Rigshospitalet i Köpenhamn och docent inom smärtforskning vid Lunds Universitet. Mads har sedan 1992 arbetat kliniskt med akut, cancerrelaterad och långvarig smärta.
Emmanuel Bäckryd är specialist i anestesi och intensivvård (2006) samt smärtlindring (2009). Emmanuel är överläkare vid Smärt- och rehabiliteringscentrum, Region Östergötland, och docent i anestesiologi och intensivvård, särskilt smärtmedicin, vid Linköpings universitet.
Alla medförfattare är framstående experter på respektive område.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Akut och cancerrelaterad smärta : smärtmedicin vol.1
  2. +
  3. Smärta och smärtbehandling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Smärta och smärtbehandling av Mads Werner, Ido Leden (inbunden).

Köp båda 2 för 1499 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »