Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
484
Utgivningsdatum
2021-01-20
Upplaga
2
Förlag
Liber
SAB
Oek
ISBN
9789147113064
Handbok i rättspsykologi (inbunden)

Handbok i rättspsykologi

Inbunden Svenska, 2021-01-20
672
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Denna grundbok i rättspsykologi ger en heltäckande bild av den vetenskapligt baserade rättspsykologiska forskningen.

Läs mer
Handbok i rättspsykologi presenterar vetenskaplig kunskap i ett lättillgängligt format och riktar sig främst till universitetsstuderande i rättspsykologi och juridik samt till vidareutbildningar för yrkesverksamma inom rättsväsendet. Handboken är också en kunskapskälla för de som i sitt arbete möter en rättspsykologisk problematik: poliser, åklagare, advokater och domare - men även för de som arbetar med utredningar inom till exempel Migrationsverket, Tullverket, socialtjänsten och säkerhets- och underrättelsesektorn. Boken är dessutom en lämplig källa till aktuell kunskap för journalister och intresserad allmänhet inom ett område som tilldrar sig stort intresse och åtskillig debatt.

Handbok i rättspsykologi ger först en introduktion till det rättspsykologiska området och det svenska rättsväsendet. Därefter beskrivs teorier och forskning om brott, offer och förövare, följt av en genomgång av hur rättspsykologin kan bidra till att förbättra utredningsarbete och förhandlingar i domstol. Avslutningsvis ger boken inblick i rättspsykologisk forskning och hur den kan omsättas i praktiken.

Om författarna
Handbok i rättspsykologi är skriven av sjutton författare som alla är aktiva forskare och lärare inom rättspsykologi eller angränsande områden.

Bokens redaktörer, professor Pär Anders Granhag, professor Leif Strömwall, professor Karl Ask och docent Sara Landström, är samtliga verksamma vid Psykologiska institutionen, Göteborgs universitet. Tillsammans leder de den rättspsykologiska forskargruppen Criminal, Legal and Investigative Psychology (CLIP) som sedan år 2000 bedriver forskning med relevans för olika delar av rättsväsendet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Handbok i rättspsykologi
  2. +
  3. Digitalt meningsskapande i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Digitalt meningsskapande i förskolan av Erika Kyrk Seger, Elza Dunkels, Emma Lewis, Sara Hvit Lindstrand, Lena O Magnusson (häftad).

Köp båda 2 för 931 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Vittnespsykologi

    Pär Anders Granhag

    Vittnespsykologi ger en allmän orientering om de faktorer som påverkar tillförlitligheten i vittnens utsagor. Förutom att kort introducera området, belyser boken ett antal centrala vittnespsykologiska teman som vittneskonfrontationer, ledande fråg...