Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2018-04-27
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 180 x 15 mm
Vikt
483 g
SAB
Pbc
ISBN
9789147113446
Hydraulik : för samhällsbyggnad (häftad)

Hydraulik : för samhällsbyggnad

Häftad Svenska, 2018-04-27
448
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hydraulik för samhällsbyggnad riktar sig främst till studenter på civil- och högskoleingenjörsprogram för väg-och vattenbyggnad, byggteknik och samhällsbyggnad men också till verksamma ingenjörer inom VA-området.

Läs mer
Vårt samhälle är helt beroende av säker tillgång på och hantering av vatten. För att klara det krävs kunskap om framför allt vattnets mekaniska egenskaper - hydraulik.
Boken syftar dels till att skapa förståelse för grundläggande begrepp och fenomen i hydrauliken, dels till att ge en säker grund för användning av beräkningsmetoder och modeller.
Den innehåller många konkreta exempel och text och bild integreras konsekvent. Exemplen ger en koppling mellan teori och verklighet samtidigt som de återger en stor del av det samlade kunskapsstoffet. I kursenkäter har bokens förlaga och den första upplagan fått genomgående bra omdömen, vilket visar att angreppssättet varit framgångsrikt.

Om författarna
Mia Bondelind är programansvarig för Samhällsbyggnadsteknik samt Väg och Vattenbyggnad på Chalmers tekniska högskola. Hon har framgångsrikt tagit över hydraulikkurser på Chalmers tekniska högskola efter att under några år ha drivit dem tillsammans med Steffen Häggström.
Steffen Häggström, numera pensionär, har i över 25 år undervisat i hydraulik som universitetslektor på Chalmers tekniska högskola. Han var starkt engagerad i frågor som rör pedagogiken i ingenjörsutbildningen och en av de första att belönas med Chalmers pedagogiska pris.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hydraulik : för samhällsbyggnad
  2. +
  3. Underhållsteknik Faktabok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Underhållsteknik Faktabok av Per Möller, Jürgen Steffens (häftad).

Köp båda 2 för 1192 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Hydraulik : för samhällsbyggnad