Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kommunikation med barn och unga i vården
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2014-02-11
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Häggström Nordin, Elisabet (förf.) / Mattebo, Magdalena (förf.) / Björkman, Berit (förf.) / Wennström, Berith (förf.) / Nilsson, Stefan (förf.) / Kreicberg, Ulrika (förf.) / Nolbris, Margaretha (förf.) / Fioretus, Ingrid (förf.) / Norström, Eva (förf.) / Gustafsson, Kristina (förf.) / Wilder, Jenny
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
285 g
SAB
Vpg,610.696
ISBN
9789147114061
Kommunikation med barn och unga i vården (häftad)

Kommunikation med barn och unga i vården

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2014-02-11
378

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
De flesta som arbetar inom vården träffar i sitt dagliga arbete barn och unga människor. För att vårdpersonal ska kunna möta dessa barn och unga krävs god kunskap om både kommunikation och kommunikationsteorier, speciellt med fokus på hälso- och sjukvård. Vidare behövs kunskap om barns och ungdomars livssituation, deras erfarenheter av möten med vården, liksom deras kognitiva och kommunikativa förmåga.

I boken behandlas generella aspekter om kommunikation med barn och barns kommunikativa utveckling. Här diskuteras också om hur du kan möta och samtala med barn i olika åldrar och i olika situationer - från det nyfödda barnet, småbarnsperioden och barn i skolåldern, till samtal med tonåringar. Boken behandlar även kommunikation med barn i speciella vårdsituationer, till exempel vid smärta eller samtal om döden. Till detta kommer också några kapitel om att samtala med barn med speciella behov, till exempel med hjälp av tolk. Kommunikation med barn och unga i vården är skriven av de mest kunniga personerna i Sverige inom vart och ett av ovanstående områden och riktar sig till dig som arbetar inom vården eller som utbildar dig inom området.

Sagt om boken
"[...] Ämnet blir väl belyst ur flera aspekter och antologin blir användbar läsning för vårdpersonal som kommunicerar med barn och unga. Till varje kapitel anges åtskilliga referenser". Christian Olsson, lektör, BTJ-häfte 14112227.

Om författarna
Maja Söderbäck är barnsjuksköterska och docent i vårdvetenskap vid Mälardalens högskola. Hennes avhandling från 1999 handlar om föräldramedverkan inom barnsjukvård. Främst hur sjuksköterskor gör föräldrar delaktiga. Hon har alltid haft stort intresse för att i utbildning, forskning och i vårdverksamhet vara med och utveckla människors delaktighet i vårdsituationer, främst när det gäller barn och deras familjer. Hennes forskning är nu inriktad mot hur barn kan göras delaktiga i vårdsituationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kommunikation med barn och unga i vården
  2. +
  3. Vi blir det liv vi lever : en berättelse om ödet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi blir det liv vi lever : en berättelse om ödet av Svend Brinkmann (inbunden).

Köp båda 2 för 594 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kommunikation med barn och unga i vården. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra och lättläst
    Maria Modin, 3 april 2015

    Lättläst bok, men den är ganska detaljrik och beskriver olika specifika tillfällen i vården, tex röntgenundersökning. Jag som dietiststudent kunde hoppa över vissa sådana stycken.

Visa alla 1 recensioner