Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2015-07-29
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 190 x 15 mm
Vikt
899 g
SAB
Vh,Vpg
ISBN
9789147115099
Pediatrisk omvårdnad (häftad)

Pediatrisk omvårdnad

(16 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2015-07-29
807
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Pediatrisk omvårdnad ger grundläggande kunskaper om omvårdnad av barn genom barnets samtliga utvecklingsskeden, från födelsen till den vuxna människan, liksom på alla vårdnivåer, från primärvård till specialiserad och högspecialiserad vård. Den pediatriska omvårdnaden beskrivs genomgående utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet och utgår från en professionsetik.

Läs mer
Utvecklingen inom pediatrisk omvårdnad går framåt med snabba steg, och denna nya upplaga av boken har därför genomgående uppdaterats. Den har dessutom kompletterats med tre helt nya kapitel om barn och stress, könsstympning av flickor och plötslig spädbarnsdöd.
Pediatrisk omvårdnad riktar sig främst till blivande sjuksköterskor, barnsjuksköterskor och distriktssköterskor samt barnmorskor på grund- och avancerad nivå. Den rekommenderas även för andra professioner och specialiteter där man arbetar med barn, ungdomar och familjer inom hälso- och sjukvård och kommunal verksamhet.

Om författarna
Inger Hallström är barnsjuksköterska och professor i pediatrisk omvårdnad vid Institutionen för hälsovetenskaper, Medicinska fakulteten, Lunds universitet. Tor Lindberg är barnläkare och professor emeritus vid Barn- och ungdomskliniken, Norrlands universitetssjukhus, Umeå. Bokens övriga författare är alla specialister inom pediatrisk vård och omvårdnad i Sverige.

"Vilken bra lärobok! Fyra delar, fyrtiofem kapitel, 384 sidor och över femtio författare som späckar dessa med erfarenhet, insikt och kunnande. Allt presenterat i läs- och lärvänligt format med tydlig layout och rubriksättning. Denna andra upplaga har genomgående uppdaterats och kompletterats med tre helt nya kapitel. I många kapitel kompletteras omvårdnadsaspekten med en kortare medicinsk bakgrund. Flera kapitel är unika, inte minst "När ett barn dör", skrivet av en begravningsentreprenör och inkluderande en översikt av seder i anslutning till döden hos olika religioner. [...]"

BTJ-häftet nr 20, 2015 Lektör Christian Olsson
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pediatrisk omvårdnad
 2. +
 3. Obstetrik och gynekologi - För sjuksköterskor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Obstetrik och gynekologi - För sjuksköterskor av Christer Borgfeldt, Christer Borgfeldt, Christer Borgfeldt, Ingela Sjöblom, Ingela Sjöblom (häftad).

Köp båda 2 för 1143 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Pediatrisk omvårdnad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gav en bra översikt
  Frida, 12 februari 2020

  Bra information om många av de vanligaste barnsjukdomarna och barnets utveckling. För mig som nyutbildad sjuksköterska passade den perfekt. Lite väl dyr bara, därav 4 stjärnor.

 2. Jättebra bok om barn
  Flisan , 14 februari 2018

  En mycket bred bok om barn från noll och uppåt. Ger en bred kunskap. Passar såväl på grundutbildning och vidareutbildning.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Vardagspediatrik för primärvården

  Tor Lindberg

  I Vardagspediatrik för primärvården beskrivs de besvär och sjukdomar hos barn som föräldrar oftast söker hjälp för i den öppna vården. Boken försöker ge svar på vad inom primärvården som kan utredas och behandlas och när barnet ska remitteras vida...