Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Jobba smartare med karriären
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2015-07-06
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
218 x 155 x 20 mm
Vikt
404 g
SAB
Qbac
ISBN
9789147116850
Försprång : omvärldsanalys på riktigt (inbunden)

Försprång : omvärldsanalys på riktigt

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2015-07-06
360
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
För att stärka sin konkurrenskraft eller sitt erbjudande - för att skapa ett försprång - krävs en bra kännedom om omvärlden. Men hur bevakar man på bästa sätt nya trender, kunder, konkurrenter och marknader? Hur fångar man upp det oväntade? Och hur navigerar man i den digitala världens stora utbud av information? I den här boken av en av Skandinaviens ledande experter inom omvärldsanalys och framtidsstrategi får du konkreta svar och råd.

Läs mer
I boken förklaras olika centrala begrepp och metoder samt tas upp de viktigaste övergripande bevakningsområdena och hur dessa kan omformas till konkreta trender, bland annat med hjälp av Big Data. Diskussioner kring frågor som hur organisationens eget affärssystem kan förädlas med hjälp av Business intelligence och vilka slutsatser man kan dra av sin omvärldsbevakning varvas med ett stort antal exempel. I bokens andra del tar författaren upp vad som skiljer om man är verksam i ett större företag, ett mindre företag eller inom offentlig sektor samt vilken inverkan tidsperspektivet har.
Försprång vänder sig till beslutsfattare inom alla slags verksamheter, men kan med fördel även läsas av professionella omvärlds- och trendbevakare samt av studenter på högskolenivå.

Om författarna
Bengt Wahlström är filosofie licentiat, civilekonom och författare, och en av de ledande experterna i Skandinavien inom omvärldsanalys och framtidsstrategi. Hans olika böcker har sålt i över 60 000 exemplar och han är en mycket anlitad rådgivare, utbildare och föredragshållare som varje år möter tusentals deltagare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Försprång : omvärldsanalys på riktigt
  2. +
  3. Projektorganisationen - Kritiska analyser av projektprat och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Projektorganisationen - Kritiska analyser av pr... av Jesper Blomberg (häftad).

Köp båda 2 för 783 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bengt Wahlström

  • Jesper Swedberg : en antologi

    Markus Hagberg, Karl-Erik Tysk, Arne Sträng, Johan Frick, Bengt Wahlström

    Skarabiskopen Jesper Swedberg (1653-1735) är utan tvekan en av Svenska kyrkasn främsta, märkligaste och namnkunnigaste biskopar genom tiderna. Hans psalmer sjungs än i dag. Swedbergs författarskap var omfattande och yvigt, allt från redogörelser k...