Massor av pocketfynd
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Livet i Bokstavslandet
Antal sidor
84
Utgivningsdatum
2015-08-07
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Wedsberg, Malin (förf.)
Dimensioner
265 x 195 x 3 mm
Vikt
202 g
SAB
Fc
ISBN
9789147119264
Livet i Bokstavslandet Arbetsbok åk 1 (häftad)

Livet i Bokstavslandet Arbetsbok åk 1

(1 röst)
Häftad Svenska, 2015-08-07
107
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Livet i Bokstavslandet är ett nytt grundläromedel för årskurs F-3.
I läseböckerna för åk 1-3 har Ulf Stark skrivit fristående berättelser om Ami, Bruno, Coco och Dani, figurerna vi känner igen från UR:s TV-program. Läseböckerna innehåller även olika typer av texter: berättande, poetiska, beskrivande, förklarande, instruerande och argumenterande. För förskoleklass kommer HT 18 en högläsningsbok skriven av Claes Nero, även den med både en berättande del och korta faktatexter (beskrivande och förklarande). Livet i Bokstavslandet är utprovat i klass, testat av lärargrupper och granskat av läsforskare. Precis som TV-serien tar läromedlet fasta på modern läs- och skrivforskning, och utgår såklart från Lgr 11.

Läs mer
Pedagogiska tankar och upplägg
Livet i Bokstavslandet är ett grundläromedel för åk F-3 med läseböcker, arbetsböcker, lärarhandledningar och digitalt material för interaktiva skrivtavlor och projektorer. Livet i Bokstavslandet tar fasta på modern läs- och skrivforskning och utgår från Lgr11.
Materialet för förskoleklass bygger på Bornholmsmodellen med uppgifter och tips på språkövningar och lekar där barnen tränar och stimulerar sin språkliga medvetenhet inför läsinlärningen. Högläsningsboken innehåller temaområden som passar för förskoleklass: känslor och tankar om att börja skolan, vänskap/kamratrelationer, socialt samspel, empati, rättvisa, normer och regler m.m. I den omarbetade arbetsboken för förskoleklass följs det upp med läsförståelse.
I åk 1 jobbar man med en kombinerad metod för läsinlärning, men med betoning på ljudmetoden.
Eftersom eleverna kommer till åk 1 med stor spridning när det gäller läskunnighet, så finns Livet i Bokstavslandets läsebok på två nivåer. På så sätt får alla elever en gemensam läsupplevelse, då de läser samma berättelse, men det ger också läraren möjlighet att individualisera läsundervisningen.
Läseboken innehåller också sju faktatexter som knyter an till tv-programmens och böckernas teman. Tanken med dessa är att eleverna redan från start ska få träna sig i att läsa olika typer av texter. Detta följs sedan upp i åk 2 och 3. Eftersom faktatexterna är lite svårare än läslärans texter, får även elever som läser med visst flyt en utmaning. Faktatexterna passar också att läsas högt för de elever som ännu inte nått så långt i sin läsutveckling.
I åk 2 är upplägget detsamma som i åk 1 med en läsebok på två nivåer. Förutom den spännande berättelsen av Ulf Stark finns olika typer av texter utifrån Lgr 11: berättande, poetiska, beskrivande, förklarande och instruerande.
I åk 3 finns också en läsebok på två nivåer: röd och grön. Berättelsen av Ulf Stark om Ami, Bruno, Coco och Dani fortsätter, men kan också läsas helt fristående. Även här finns olika typer av texter utifrån Lgr 11: berättande, poetiska, beskrivande, förklarande, instruerande och även argumenterande.
KOMPONENTER OCH ARBETSGÅNG
FÖRSKOLEKLASS
1 - TV-program
För förskoleklass startar äventyret i Bokstavslandet med att eleverna tittar på ett avsnitt av UR:s tv-program Livet i Bokstavslandet Säsong 1 avsnitt 1-16 (urskola.se).
2 - Högläsningsbok - NYHET Kommer HT 18
I Livet i Bokstavslandet Högläsningsbok Förskoleklass får vi känna Coco lite bättre. Hon börjar i F-klassen och tillsammans med sina kompisar där, och Ami, Bruno och Dani som går i åk 1, händer en massa spännande och roliga saker. Högläsningsboken har temaområden som innehållsligt passar läsårsplaneringen för en förskoleklass. Den innehåller även faktatexter, beskrivande och förklarande, som är utmärkta att jobba vidare med i klassen.
3 - Arbetsbok - NY UPPLAGA kommer HT 18 med tydligare arbetsgång och läsförståelseuppgifter utifrån nya, kommande högläsningsboken
Nästa moment är arbetsboken, som bygger på Bornholmsmodellen. Tyngdpunkten ligger på övningar som stimulerar barnens språkliga medvetenhet inför läsinlärningen. Den nya upplagan har bearbe
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Livet i Bokstavslandet Arbetsbok åk 1
  2. +
  3. Livet i Bokstavslandet Lärarhandledning åk 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livet i Bokstavslandet Lärarhandledning åk 1 av Ulf Stark, Marika Nylund Ek, Marie Trapp, Lena Palovaara, Tarja Alatalo (spiral).

Köp båda 2 för 683 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Livet i Bokstavslandet Arbetsbok åk 1