Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2015-08-07
Upplaga
2
Förlag
Liber
Översättare
Bo Kärnekull, Ethel Kärnekull, Karin Ashing
Dimensioner
216 x 155 x 21 mm
Vikt
515 g
SAB
Qblb,Qbab
ISBN
9789147122004
Blue ocean strategy : skapa nya marknader utan konkurrens (inbunden)

Blue ocean strategy : skapa nya marknader utan konkurrens

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2015-08-07
405
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Den utvidgade andra upplagan av den internationella bästsäljaren!

En banbrytande bok som utmanar traditionellt strategitänkande. Den har blivit ett globalt fenomen, en internationell bästsäljare som översatts till 43 språk och sålts i 3,5 miljoner exemplar. Nu med två nya kapitel, ett utvidgat tredje kapitel och ett genomgående aktualiserat innehåll. En av 2000-talets viktigaste strategiböcker.

Blue Ocean Strategy uppmanar företag att bryta sig ut ur den mördande konkurrensen på etablerade marknader, den röda oceanen, där deras erbjudanden förlorar sin särprägel och marginalerna krymper, genom att skapa ett nytt marknadsutrymme, en blå ocean, som kännetecknas av ny efterfrågan och där vinst- och tillväxtmöjligheterna är så mycket större.

Den här nyskapande boken erbjuder lärdomar, verktyg och modeller som hjälper företag att ta itu med denna utmaning.

Om författarna
W. Chan Kim är direktör vid INSEAD Blue Ocean Strategy Institute och innehar Boston Consulting Group Bruce D. Henderson-professuren i Strategy and International Management vid INSEAD i Frankrike. Renée Mauborgne är Distinguished Fellow och professor i strategi vid INSEAD. Hon är också direktör vid the INSEAD Blue Ocean Strategy Institute.

Sagt om boken
"Engagerande bok om hur företag tar sig från att vara en i mängden till att bli det unika företaget som kunden inte ser några alternativ till." - Lars Bengtsson, professor i industriell ekonomi vid Lunds Tekniska Högskola

"BOS bygger en innovationsbro mellan strategier och affärsmodeller, på ett sätt och med en mognad som gör den tillgänglig för alla som är intresserad av innovationsfrågor." Magnus Penker och Sten Jacobson, Innovation 360 Group AB.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blue ocean strategy : skapa nya marknader utan konkurrens
 2. +
 3. Good To Great : Hur Vanliga Företag Tar Språnget Till Mästarklass

De som köpt den här boken har ofta också köpt Good To Great : Hur Vanliga Företag Tar Språnge... av Jim Collins (inbunden).

Köp båda 2 för 674 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Blue ocean strategy : skapa nya marknader utan konkurrens. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Helt underbart bok
  Mahboubeh Ghalandari, 18 september 2020

  Ett bra läsmaterial för framtida och nutida chefer. Innehåller strategier för hur man ska vända den röda oceanen, konkursgången, till den blåa framgångsrika oceanen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Blue ocean shift : nå framgång utan konkurrens

  W Chan Kim, Renée Mauborgne

  Blue Ocean Shift är fylld av autentiska exempel på hur ledare i olika typer av företag och organisationer gjort resan från konkurrensens röda oceaner till de vidöppna blå oceanerna av nya marknadsutrymmen genom att tillämpa den process och de verk...