Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
412
Utgivningsdatum
2017-01-24
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
239 x 170 x 22 mm
Vikt
680 g
SAB
Qba
ISBN
9789147122332
Reinventing organizations : en guide till att skapa kreativa organisationer (häftad)

Reinventing organizations : en guide till att skapa kreativa organisationer

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-01-24
606

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Reinventing Organizations är en av de mest omtalade böckerna om ledarskap de senaste åren. Detta är den svenska utgåvan av den banbrytande boken!

Frederic Laloux menar att vi står inför ett paradigmskifte och att vi är på väg mot ett mer meningsfullt och värdeskapande sätt att driva organisationer framåt. Den organisation som allt fler företag strävar emot är en TEAL-organisation. Den kännetecknas av självstyre, helhet och har ett evolutionärt syfte.

Den passar både stora och små organisationer och här beskrivs i detalj hur det praktiska arbetet mot ett teal-sätt att arbeta går till.
 • Del I förklarar att varje gång mänskligheten har flyttats till en ny fas i medvetandet, har det också uppfunnits en radikalt mer produktiv organisationsmodell. Kan vi stå inför ett nytt kritiskt skede i dag?
 • Del 2 tjänar som en praktisk handbok. Med hjälp av berättelser från verkliga fall (företag och ideella organisationer, skolor och sjukhus), beskrivs i detalj hur detta nya, själfulla sätt att driva en organisation fungerar.
 • Del 3 undersöker villkoren för hur dessa nya organisationer ska kunna frodas. Vad behövs för att starta en organisation med hjälp av denna nya modell? Är det möjligt att omvandla befintliga organisationer? Och i så fall hur?


Detta är en lustfull handbok för ledare, entreprenörer, coacher och konsulter, full av insikter, exempel och inspirerande historier.

Sagt om boken
[...] Boken är tänkt att fungera som stöd i såväl stora som små organisationer. Här återfinns praktiska verktyg för utvecklingsarbetet. Den är uppdelad i tre avsnitt där del ett behandlar hur nya organisationsmodeller uppstått till följd av nya faser i det mänskliga medvetandet. Del två är en praktisk handbok med exempel från reella organisationer. Del tre undersöker hur dessa nya organisationer kan utvecklas. Målgruppen för boken är entreprenörer, ledare, coacher m.fl. [...] Reinventing organizations kan bli ett värdefullt praktiskt redskap i individuell utveckling av ledarskap och förändring av organisationer. Mattias Bjellvi, lektör, BTJ-häftet nr 8, 2017.

Om författarna
Frederic Laloux arbetar som rådgivare och coach för företagsledare i flera länder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Reinventing organizations : en guide till att skapa kreativa organisationer
 2. +
 3. Teal, tillit, transparens. : en guide för självorganisering och demokratisering av arbetsplatsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Teal, tillit, transparens. : en guide för själv... av Alicia Medina, Rolf Medina (häftad).

Köp båda 2 för 965 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Reinventing organizations : en guide till att skapa kreativa organisationer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Grunder i teal organisering
  Hannah, 29 mars 2018

  En rejäl genomgång av bakgrunden till teal organisering och dess huvudsakliga karakteristika. Lärorikt, tankeväckande och inspirerande. Är du en ledare som funderar på att införa självgående team ska du absolut läsa den här boken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Frederic Laloux