Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
412
Utgivningsdatum
2017-01-24
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
239 x 170 x 22 mm
Vikt
698 g
SAB
Qba
ISBN
9789147122332
Reinventing organizations : en guide till att skapa kreativa organisationer (häftad)

Reinventing organizations : en guide till att skapa kreativa organisationer

Häftad, Svenska, 2017-01-24
419
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Reinventing Organizations är en av de mest omtalade böckerna om ledarskap de senaste åren. Detta är den svenska utgåvan av den banbrytande boken!

Läs mer
Frederic Laloux menar att vi står inför ett paradigmskifte och att vi är på väg mot ett mer meningsfullt och värdeskapande sätt att driva organisationer framåt. Den organisation som allt fler företag strävar emot är en TEAL-organisation. Den kännetecknas av självstyre, helhet och har ett evolutionärt syfte. Den passar både stora och små organisationer och här beskrivs i detalj hur det praktiska arbetet mot ett teal-sätt att arbeta går till.
- Del I förklarar att varje gång mänskligheten har flyttats till en ny fas i medvetandet, har det också uppfunnits en radikalt mer produktiv organisationsmodell. Kan vi stå inför ett nytt kritiskt skede i dag?
- Del 2 tjänar som en praktisk handbok. Med hjälp av berättelser från verkliga fall (företag och ideella organisationer, skolor och sjukhus), beskrivs i detalj hur detta nya, själfulla sätt att driva en organisation fungerar.
- Del 3 undersöker villkoren för hur dessa nya organisationer ska kunna frodas. Vad behövs för att starta en organisation med hjälp av denna nya modell? Är det möjligt att omvandla befintliga organisationer? Och i så fall hur?
Detta är en lustfull handbok för ledare, entreprenörer, coacher och konsulter, full av insikter, exempel och inspirerande historier.

Om författarna
Frederic Laloux arbetar som rådgivare och coach för företagsledare i flera länder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Reinventing organizations : en guide till att skapa kreativa organisationer
  2. +
  3. Att skapa effektiva team : en handledning för ledning och medlemmar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att skapa effektiva team : en handledning för l... av Susan A Wheelan (häftad).

Köp båda 2 för 787 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Reinventing organizations : en guide till...