Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
SOS Geografi 7-9
Antal sidor
436
Utgivningsdatum
2019-08-05
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 190 x 22 mm
Vikt
1020 g
SAB
N
ISBN
9789147126590

SOS Geografi 7-9

Häftad,  Svenska, 2019-08-05
615
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Psst! Boken finns även i ett Blended-paket

Boken och Digital elevlicens kan beställas förmånligt tillsammans i ett paket för skolor. Beställ då 9789147150007 SOS Geografi 7-9 med Digital (elevlicens).

SOS för en klokare framtid

Samhällsfrågorna blir allt mer brännande. Inte minst de som handlar om klimat och migration, och att förstå villkoren som naturen ställer hjälper oss att leva mer hållbart. Med SOS Geografi vill vi vara så aktuella och intressanta det bara går för att ge dina elever ännu bättre möjlighet att bidra till en klokare framtid.

Rätt stoff, engagemang och struktur

I den fjärde upplagan av SOS Geografi har vi behållit vårt fokus på engagerande texter med direkt tilltal, en tydlig berättarröst och att säga det viktigaste först. För att underlätta inlärningen har vi byggt en enkel struktur som aldrig ger avkall på tydlighet och överblick.

I SOS Geografi varvas texter med fotografier och illustrationer som förstärker texten och väcker tankar. Det finns sammanfattningar, faktarutor, fördjupningar, uppgifter och ordförklaringar som bryter av och förtydligar.

Frågor om fakta och för reflektion

Vi ställer många frågor där eleverna kan kontrollera att de hänger med, liksom frågor där de kan reflektera över innehållet. Det ökar möjligheten för fler elever att arbeta med både språk och innehåll från grunden. På så sätt får de en djupare förståelse och kan bredda sina kunskaper. Det leder till spännande och språkutvecklande resonemang och diskussioner i klassrummet.

Alla kan hänga med

Sammanfattningarna är heltäckande och kan därför fungera fristående för elever i behov av mycket stöd. De centrala begreppen i SO är viktiga och betonas och bearbetas därför grundligt i läromedlet. Varje avsnitt avslutas med frågor på texten, så att eleven ser om hen har hängt med eller behöver arbeta mer med grunderna.

Utmaningar där eleverna får tillämpa kunskaper

Till varje kapitel finns övningar där eleverna får tillämpa och vidareutveckla sina kunskaper och ämnesspecifika förmågor och även applicera sina kunskaper i nya sammanhang. Det kan till exempel handla om källkritiska övningar, etiska frågeställningar, argumentationsövningar eller att tolka statistik och dra slutsatser.

Underlättar din undervisning

Nya SOS gör det också lättare för dig som lärare att planera, genomföra och följa upp undervisningen. Den enkla strukturen med block och kapitel kan fungera som hela eller delar av arbetsområden, där du som lärare disponerar innehållet på det sätt som passar bäst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. SOS Geografi 7-9
  2. +
  3. SOL NOVA Historia 7

De som köpt den här boken har ofta också köpt SOL NOVA Historia 7 av Jakob Harknäs, Kaj Hildingson, Lars Hildingson (häftad).

Köp båda 2 för 909 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna