Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
107
Utgivningsdatum
2019-01-16
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
239 x 171 x 7 mm
Vikt
201 g
SAB
Odcc:oe
ISBN
9789147128310

Kommunalrätt : en introduktion för professionsutbildningar

Häftad,  Svenska, 2019-01-16
324
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kommunalrätt - en introduktion för professionsutbildningar är en kortfattad beskrivning av den rättsliga regleringen rörande kommunerna och landstingen, med fokus lagd på den kommunala självständigheten och organiserandet av beslutsfattande instanser m.m. Regeringsformen och den nya kommunallagen står i centrum för framställningen, och bl.a. likställighetsprincipen och medborgarinflytandet belyses. Boken innehåller också ett avsnitt om relevant arbetsrättslig lagstiftning. Lagen om offentlig upphandling behandlas liksom regler om överklagande om kommunala beslut. Boken ger dessutom en kort introduktion till EU-rättslig lagstiftning och dess påverkan på den kommunala och landstingskommunala verksamheten.

Denna andra upplaga är uppdaterad med den nya kommunallagen (2017:725) och med den nya lagen (2016:1145) om offentlig upphandling. Vissa andra kapitel är också helt nyskrivna och uppdaterade. Boken lämpar sig särskilt för kursdeltagare och andra som är eller kommer att vara yrkesverksamma inom kommun och landsting men också för andra som vill ha en lättillgänglig introduktion till viktiga lagar som styr verksamheter i kommuner och landsting.

Om författarna
Författarna har lång erfarenhet av såväl undervisning och forskning om den offentliga förvaltningen som av arbete och uppdrag inom den offentliga sektorn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kommunalrätt : en introduktion för professionsutbildningar
  2. +
  3. Förvaltningsrätt : en introduktion för professionsutbildningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förvaltningsrätt : en introduktion för professi... av Annika Staaf, Lars Zanderin (häftad).

Köp båda 2 för 653 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »