Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2018-07-24
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 175 x 20 mm
Vikt
420 g
SAB
Emi
ISBN
9789147128464
Blivande lärare och deras lärare : introduktion till lärarutbildningen (häftad)

Blivande lärare och deras lärare : introduktion till lärarutbildningen

Häftad Svenska, 2018-07-24
253
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I denna bok skriver forskande lärare och lärarutbildare om sina erfarenheter av att undervisa blivande lärare. Här tas en rad inifrånperspektiv där författarmetoden i flera fall är det bearbetade självupplevda. I andra fall beskrivs olika undervisnings- och arbetssätt och i åter andra analyseras olika aspekter av att vara blivande lärares lärare. Distanserade utifrånperspektiv anläggs också på de samhälleliga och sociala förhållanden som formar skola, lärarutbildning och deras olika aktörer.

Läs mer
Blivande lärare och deras lärare formas i ett spänningsfält mellan bland annat eleverfarenheter, egna och andras förväntningar på läraryrket, visioner om skolans och undervisningens både konserverande och förändrande kraft, diskurser om skolans och lärarutbildningens möjligheter och tillkortakommande samt strukturella förhållanden som lärarbrist, löner, kriser och söktryck till lärarutbildningen.
Boken vänder sig till både lärarstudenter och lärarutbildare.

Om författarna
Bokens alla författare är med ett undantag tidigare lärare i grund- och gymnasieskolan och merparten är lärarutbildare vid Lunds universitet.
Redaktör: Anders Persson, professor i utbildningsvetenskap respektive sociologi vid Lunds universitet. Han har lång erfarenhet som forskare och universitetslärare. Han har skrivit en rad böcker: Skola & makt (Carlssons), Social kompetens (Studentlitteratur), Ritualisering och sårbarhet (Liber) och Framing Social Interaction (Routledge).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Blivande lärare och deras lärare : introduktion till lärarutbildningen
  2. +
  3. Kampen om texten : examensarbetet i lärarutbildningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kampen om texten : examensarbetet i lärarutbild... av Per-Olof Erixon, Olle Josephson (häftad).

Köp båda 2 för 481 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Blivande lärare och deras lärare : introd...