Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
102
Utgivningsdatum
2020-02-12
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
Qb
ISBN
9789147133543
Jaget och jobbet : att navigiera i det moderna arbetslivet (inbunden)

Jaget och jobbet : att navigiera i det moderna arbetslivet

Inbunden Svenska, 2020-02-12
312
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I dagens arbetsliv måste man förstå sin roll och sätta gränser, både för sig själv och mot omvärlden. Boken förklarar hur vi skapar ett bra arbetsliv för oss själva och samtidigt bidrar till en konstruktiv arbetsmiljö. Det krävs ett visst mått av självkännedom och här finns hjälp att reflektera över viktiga områden, som hur den egna rollen fungerar i sitt sammanhang och i relation till andra, hur vi kan navigera under osäkra förhållanden och vilken roll motivationen spelar samt praktisk vägledning för att få till den viktiga återhämtningen.I dagens arbetsliv måste man förstå sin roll och sätta gränser, både för sig själv och mot omvärlden. Boken förklarar hur vi skapar ett bra arbetsliv för oss själva och samtidigt bidrar till en konstruktiv arbetsmiljö. Det krävs ett visst mått av självkännedom och här finns hjälp att reflektera över viktiga områden, som hur den egna rollen fungerar i sitt sammanhang och i relation till andra, hur vi kan navigera under osäkra förhållanden och vilken roll motivationen spelar samt praktisk vägledning för att få till den viktiga återhämtningen.

Läs mer
Boken innehåller många tydliggörande exempelsituationer och varje kapitel avslutas med övningar som kan göras på egen hand eller tillsammans på arbetsplatsen. De kan vara ett verktyg för att undersöka hur vi fungerar i relation till vår arbetsroll och hjälpa oss att lära känna varandra på ett sätt som är användbart för själva arbetet.

Sagt om boken:

Synd att jag inte fick denna mycket välskrivna bok i min hand när jag fortfarande var aktiv i arbetslivet. Då hade jag fått en handfast vägledning i att förstå och hantera de många fallgropar som man lätt ramlar i på grund av bristande förståelse för sig själv och sin roll på arbetsplatsen. En bok som behövs mer än någonsin!

Patricia Tudor-Sandahl
(författare, leg.psykolog, leg.psykoterapeut)

Om författarna
Anna-Lena Sundlin och Paul Sundlin är leg. psykologer och organisationskonsulter. De har båda lång erfarenhet av utvecklingsarbete i organisationer med fokus på ledarutveckling, grupprocesser och medarbetarskap. De har tidigare skrivit Ta din roll på jobbet! och driver tillsammans företaget Sandahl Partners Gotland AB.

Lektör Helena Kubicek Boye menar att boken är lättillgänglig och överskådlig med korta koncisa kapitel och att den sannolikt är en tillgång för den som själv arbetar med liknande frågor, såsom ledarskap eller personalfrågor, för att bredda kunskapen om individen i arbetslivet. (BTJ-häftet nr 8, 2020)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jaget och jobbet : att navigiera i det moderna arbetslivet
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 519 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna