Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
456
Utgivningsdatum
2021-01-08
Upplaga
1
Förlag
Liber
ISBN
9789147134083
Medicinsk informatik (häftad)

Medicinsk informatik

(1 röst)
Häftad Svenska, 2021-01-08
716
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Medicinsk informatik handlar om kunskapsinnehållet i vårdens IT-system. Boken beskriver hur digitaliseringens kan stödja kvalitet, forskning, utveckling, beslutsfattande, resursutnyttjande m.m. Syftet är att ge vårdprofessionen förståelse för digitaliseringens möjligheter och begränsningar så att de bättre kan ställa krav på och utforma IT-system som uppfyller kraven på god och säker vård. Ett bra IT-stöd ger vårdprofessionen mer tid till patientomhändertagande och läkekonst.

Läs mer
Boken är lämplig som kurslitteratur inom både grund- och avancerad utbildning i informatik, bland annat för läkare, sjuksköterskor och andra vårdprofessioner. Innehållet är även värdefullt för de yrkesgrupper som arbetar med vårdens digitalisering.

Om författarna
Bokens författare företräder den medicinska informatikens hela bredd. Dess huvudredaktörer är Göran Petersson, seniorprofessor i hälsoinformatik vid Linnéuniversitetet, Martin Rydmark, professor em. i medicinsk informatik och datorstött lärande vid Sahlgrenska akademin, samt Anders Thurin, överläkare i klinisk fysiologi och vetenskaplig sekreterare i Svensk förening för medicinsk informatik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Medicinsk informatik
  2. +
  3. På tal om e-hälsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt På tal om e-hälsa av Gudbjörg Erlingsdóttir, Helena Sandberg, Martin Berg, Barbara Czarniawska, Mats Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 1042 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna