Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2021-06-09
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
Oaa
ISBN
9789147140299
Härskarteknik (häftad)

Härskarteknik

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-06-09
328
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Är det svårt att upptäcka härskarteknik på jobbet? Handlar allt om härskarteknik eller har vi gått vilse i alla nya råd och begrepp som rör härskartekniken? Vad skiljer härskarteknik från relevant kritik i arbetslivet?

Läs mer
För att söka svar på frågorna går bokens författare tillbaka till härskarteknikens vetenskapliga grunder. Författarna har mött Berit Ås, den norska professor och politiker som genom sju handfasta begrepp har gjort det lättare att upptäcka härskartekniker i vardagen:
- Osynliggörande
- Förlöjligande
- Undanhållande av information
- Dubbel bestraffning
- Påförande av skuld och skam
- Objektifiering
- Våld eller hot om våld.

Medan Ås arbete växte fram under 1970-talet, frågar sig bokens författare hur de sju härskarteknikerna kan användas idag i arbetslivet, på och utanför nätet.

Boken Härskarteknik vänder sig till dig som vill förstå och kunna hantera de sociala makt- och positioneringsspel som omgärdar våra arbetsplatser. Du får själv frågor att reflektera kring för att du lättare ska förstå, hantera och bemöta maktspel i vardagen. En rad yrkesverksamma från olika branscher delar också med sig av sina erfarenheter av härskarteknik. Exempelvis berättar konstnären Stina Wollter hur hon möter hot och kränkningar via sociala medier, tenoren Rickard Söderberg berättar om det motstånd han möter i sitt arbete för hbtq-frågor och den prisade företagsledaren Azita Shariati vittnar om vad som kan hända bakom förhandlingsrummets lyckta dörrar.

Boken passar utbildningar inom exempelvis sociologi, pedagogik, personalvetenskap, psykologi samt kommunikation och ledarskap. Boken är också lämpad för politiker, organisationer, föreningar, HR, arbetsgivare och fackförbund samt en intresserad allmänhet.

- Utgår från härskarteknikens vetenskapliga grunder och sorterar upp bland moderna begrepp.
- Innehåller starka berättelser från bland andra grundaren av de sju härskarteknikerna Berit Ås, konstnären Stina Wollter, tenoren Rickard Söderberg och företagsledaren Azita Shariati, som modigt delar med sig av sina erfarenheter av att ha utsatts för maktspel.
- Reflektionsfrågor och en handfast verktygslåda ger läsaren förutsättningar att förstå, bemöta och hantera maktspel i arbetslivet.

Sagt om boken
"Boken är välskriven. Ett efterlängtat verktyg."
Berit Ås, norsk politiker och tidigare professor i socialpsykologi

Om författarna
Annakarin Nyberg är internetforskare, föreläsare och författare av böcker om härskarteknik och näthat i sociala medier.
Erica Dahlgren är journalist och författare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Härskarteknik
  2. +
  3. Lärande, skola, bildning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lärande, skola, bildning av Ulf P Lundgren, Roger Säljö, Caroline Liberg (häftad).

Köp båda 2 för 887 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Härskarteknik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. För ett bättre samhälle
    Linda, 1 juli 2021

    Fantastisk bok som alla bör läsa. Desto fler som får kunskap om härskartekniker, desto större möjlighet till ett bättre samhälle. Boken ger viktiga insikter vilket möjliggör förändring. Uppskattar att författarna själva delade med sig av sina egna erfarenheter.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna