Ubuntu : konsten att leva bättre tillsammans (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2019-11-05
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Cicci Lyckow Bäckman
Originaltitel
Everyday Ubuntu
Dimensioner
216 x 155 x 25 mm
Vikt
609 g
SAB
Dokb,Dbd
ISBN
9789150945973
Ubuntu : konsten att leva bättre tillsammans (inbunden)

Ubuntu : konsten att leva bättre tillsammans

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-11-05
219
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken kommer öppna dina ögon, ditt sinne och ditt hjärta inför ett sätt att vara som gör vår värld bättre och mer omhändertagande. Desmond Tutu

Ubuntu är ett xhosa-ord med rötter i sydafrikansk filosofi som fångar in vår vilja att leva livet på bästa möjliga sätt tillsammans. Det är tron på ett universellt mänskligt band: Jag existerar enbart för att du finns. Ubuntu innebär att om du kan se andra som fullt mänskliga och sammanbundna med dig genom just sin mänsklighet kommer du aldrig att kunna behandla dina medmänniskor som utbytbara eller utan värde. Genom att omfamna ubuntu-filosofin och leva den dagligen kan du övervinna splittring och bli starkare tillsammans i en värld där vi måste börja bygga broar istället för murar.

De 14 lärdomarna i Ubuntu är en oumbärlig verktygslåda du inte kan vara utan i din önskan om att leva bättre tillsammans. Med historier som visar på vår mänsklighet, vår samhörighet och vårt ömsesidiga beroende hjälper Ubuntu oss att förstå världen och vår plats i den. Genom att utforska tankar om vänlighet och förlåtelse, tolerans och styrkan i lyssnandet, visar den oss hur vi vinner på att omfamna andra. Boken innehåller också praktiska övningar och tips, och är en inspirerande guide till ett rikare liv som delar av den stora familjen vi alla tillhör.

**

Nompumelelo (Mungi) Ngomane är barnbarn till ärkebiskopen Desmund Tutu och beskyddare av Tutu Foundation UK. Hon har en master i International Studies and Diplomacy från University of London och är starkt engagerad i arbete med mänskliga rättigheter. Bland annat har hon arbetat med konfliktlösning i Mellanöstern och med kvinnor och barns rättigheter för några av världens främsta icke-statliga organisationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ubuntu : konsten att leva bättre tillsammans
 2. +
 3. Ta ställning för ett meningsfullt liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ta ställning för ett meningsfullt liv av Svend Brinkmann (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ubuntu : konsten att leva bättre tillsammans. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lärdomar från filosofin Ubunto
  @bettan_bokprataren (Örebro), 11 mars 2020

  Ubunto är en filosofi som härstammar från södra Afrika och som fokuserar på människokärlek och gemenskap. Den är en fascinerande bok som innehåller så mycket klokhet och egentligen självklara saker. Det är en bok att ta fram då och då för att påminna sig själv om vikten av vad som är det viktiga här i livet.

  Boken innehåller 14 olika lärdomar, allt från att se det positiva hos andra till kraften i förlåtelse.
  I förordet till boken så säger Ärkebiskopen Desmond Tutu,
  "I det sa... Läs hela recensionen

 2. Tänkvärd och intressant
  veronicas_bok_bak_liv, 28 januari 2020

  Ubuntu är en filosofi som härstammar från södra Afrika och som fokuserar på människokärlek och gemenskap. Ubuntu konsten att leva bättre tillsammans en bok som är väldigt intressant och tänkvärd. Boken är väldigt lättläst och lättöverskådlig men som har ett djup där jag som läsare får begrunda och reflektera över mycket - både hur jag själv är, livet och människorna som finns i vår värld. Boken är uppbyggd i 14 kapitel, där varje kapitel har en fördjupning så som Se dig själv i andra, Vidga ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mungi Ngomane