Ubuntu : konsten att leva bättre tillsammans (inbunden)
Ingår i kampanjer:
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2019-11-05
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Cicci Lyckow Bäckman
Originaltitel
Everyday Ubuntu
SAB
Dokb,Dbd
ISBN
9789150945973
Ubuntu : konsten att leva bättre tillsammans (inbunden)

Ubuntu : konsten att leva bättre tillsammans

Inbunden Svenska, 2019-11-05
159 179 Du sparar 20 kr!
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den här boken kommer öppna dina ögon, ditt sinne och ditt hjärta inför ett sätt att vara som gör vår värld bättre och mer omhändertagande. Desmond Tutu

Ubuntu är ett xhosa-ord med rötter i sydafrikansk filosofi som fångar in vår vilja att leva livet på bästa möjliga sätt tillsammans. Det är tron på ett universellt mänskligt band: Jag existerar enbart för att du finns. Ubuntu innebär att om du kan se andra som fullt mänskliga och sammanbundna med dig genom just sin mänsklighet kommer du aldrig att kunna behandla dina medmänniskor som utbytbara eller utan värde. Genom att omfamna ubuntu-filosofin och leva den dagligen kan du övervinna splittring och bli starkare tillsammans i en värld där vi måste börja bygga broar istället för murar.

De 14 lärdomarna i Ubuntu är en oumbärlig verktygslåda du inte kan vara utan i din önskan om att leva bättre tillsammans. Med historier som visar på vår mänsklighet, vår samhörighet och vårt ömsesidiga beroende hjälper Ubuntu oss att förstå världen och vår plats i den. Genom att utforska tankar om vänlighet och förlåtelse, tolerans och styrkan i lyssnandet, visar den oss hur vi vinner på att omfamna andra. Boken innehåller också praktiska övningar och tips, och är en inspirerande guide till ett rikare liv som delar av den stora familjen vi alla tillhör.

**

Nompumelelo (Mungi) Ngomane är barnbarn till ärkebiskopen Desmund Tutu och beskyddare av Tutu Foundation UK. Hon har en master i International Studies and Diplomacy från University of London och är starkt engagerad i arbete med mänskliga rättigheter. Bland annat har hon arbetat med konfliktlösning i Mellanöstern och med kvinnor och barns rättigheter för några av världens främsta icke-statliga organisationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ubuntu : konsten att leva bättre tillsammans
  2. +
  3. Hjärnfokus : så blir du lugn, kreativ och fokuserad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjärnfokus : så blir du lugn, kreativ och fokus... av Johan Bergstad (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ubuntu : konsten att leva bättre tillsammans