Det farligaste djuret av alla (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
392
Utgivningsdatum
2020-06-26
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Susanne Andersson
Originaltitel
The Most Dangerous Animal of All
Dimensioner
216 x 143 x 31 mm
Vikt
472 g
SAB
Lz Stewart, Gary L.
ISBN
9789150948707

Det farligaste djuret av alla

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-06-26
210
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Han letade efter sin far - och fann en ökänd seriemördare.

Strax innan Gary fyller fyrtio blir han uppsökt av sin biologiska mamma. Deras kontakt leder till att han även börjar söka efter sin pappa. I mer än tio år följer han vartenda litet spår tills han en dag gör en chockerande upptäckt: allt tyder på att hans pappa är Zodiakmördaren - en av de värsta och mest ökända seriemördarna i USA:s historia.

Zodiakmördaren var aktiv i Kalifornien under 1960-talet och mördade brutalt en rad kvinnor. Trots att han har kunnat kopplas till fem mord har hans identitet förblivit ett mysterium. Fram till nu. För första gången avslöjas namnet på den man som troligen var Zodiakmördaren. Författaren tecknar ett fängslande porträtt av fadern, från frustrerad ung pojke, till högpresterande tonåring och en sviken man som inte fick utlopp för all sin ilska. Resultatet är true crime när den är som bäst. Det är en fängslande och osannolik historia, rapp och medryckande, och samtidigt en sensationell och kraftfull memoar.

"Jag kan lova dig att du aldrig tidigare läst något som Det farligaste djuret av alla. Boken är fängslande från första sidan med en skakande överraskning som kommer att etsa sig fast i ditt minne. Förbered dig på att sträckläsa, det här är en bok som du inte kommer att kunna lägga ifrån dig." Jeff Guinn, författare

Gary L Stewart är biträdande chef för ett industrisaneringsföretag i Louisiana i USA. För mer än tio år sedan började han föra dagbok där han dokumenterade varje detalj i sökandet efter sin biologiska far och sin egen identitet. Det blev grunden till Det farligaste djuret av alla.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det farligaste djuret av alla
 2. +
 3. Ånger : ett reportage inifrån transvården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ånger : ett reportage inifrån transvården av Carolina Jemsby, Karin Mattisson (inbunden).

Köp båda 2 för 409 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Det farligaste djuret av alla. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant true crime!
  Jennifer, 13 april 2021

  Det farligaste djuret av alla handlar om Gary L Stewarts uppväxt, från när han blev övergiven som ett litet spädbarn, till att han blev adopterad och att han fick brev från sin biologiska mamma. När hon sedan fick brevet från sin biologiska mamma försökte han vara tacksam för att hon hittat henne, men det gnagde fortfarande i honom efter att söka vidare för att hitta sin biologiska pappa också. Men ju mer han nystade i sitt förflutna, desto mer säker blev han på att hans pappa var den ökände ... Läs hela recensionen

 2. Intressant och fascinerande Betyg 3+
  veronicas_bok_bak_liv, 27 februari 2021

  Gary adopteras bort som litet spädbarn och 40 år senare kommer ett brev adresserat till hans adoptivföräldrar, brevet är från hans biologiska mamma. Gary lär känna sin mamma och med tiden blir han nyfiken på sin pappa och det visar sig att hans pappa är den välkända och omskrivna zodiakmördaren.

  Jag hade otroligt stora förväntningar på denna bok efter att ha läst baksidestexten. Boken började väldigt bra och jag fastnade direkt i storyn. Hela historien kring Gary, hans uppväxt och f... Läs hela recensionen

 3. Spännande och välskriven true crime!

  True crime är en intressant och annorlunda genre. Det är ofta spännande historier men man måste vara lite reserverad när man läser. Det mesta brukar ju bygga på teorier av olika slag.

  Författaren blev adopterad som spädbarn. I vuxen ålder blir han kontaktad av sin biologiska mamma. Då börjar hans efterforskningar för att hitta sin biologiska pappa.

  I boken presenterar han saker som pekar på att hans pappa är Zodiak-mördaren, en av USA:s värsta seriemördare. Allt presenteras ... Läs hela recensionen

 4. Förtal av död person
  Jonas, 21 juli 2020

  Ingen som helst trovärdig bevisning presenteras i boken. Anklagelserna mot pappan är i det närmaste gripna ur luften. Deras "lösning" av Zodiakchiffren är helt tillrättalagda och man kan tänka sig hundratals alternativa, minst lika trovärdiga, lösningar.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna

 • The Most Dangerous Animal of All

  Gary L Stewart, Susan D Mustafa

  An explosive and historic book of true crime and an emotionally powerful and revelatory memoir of a man whose ten-year search for his biological father leads to a chilling discovery: His father is one of the most notorious-and still at large-seria...

 • Most Dangerous Animal of All

  Gary L Stewart, Susan D Mustafa

  An explosive and historic book of true crime and an emotionally powerful and revelatory memoir of a man whose ten-year search for his biological father leads to a chilling discovery: His father is one of the most notorious-and still at large-seria...