Lyckan inom dig : en guide till ett mer fullkomligt liv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2021-08-09
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Susanne Andersson
Originaltitel
Happiness becomes you
Medarbetare
Bohman, Beatrice (form)
Dimensioner
186 x 135 x 21 mm
Vikt
276 g
SAB
Ijz Turner, Tina,Cmec
ISBN
9789150964974
Lyckan inom dig : en guide till ett mer fullkomligt liv (inbunden)

Lyckan inom dig : en guide till ett mer fullkomligt liv

(10 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-08-09
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
För de allra flesta är Tina Turner en legendarisk sångare och skådespelare, men få vet att hon också praktiserar buddhism sedan nästan femtio år. Det här är en personlig berättelse om hur man når sina drömmar.

Tina Turner berättar engagerat och med stor inlevelse om hur hon först började intressera sig för buddistiska sånger, för att snart bli hängiven religionen. I den här boken delar hon med sig av personliga anekdoter och tragiska händelser som präglat henne, som till exempel hur hon drabbades av stroke, cancer och förlusten av sonen som begick självmord, och hur hon tack vare buddhistisk lära tagit sig genom livets svårigheter och gjort det omöjliga möjligt.

Här ger hon förslag på praktiska övningar för att nå ett fridfullt sinne och en stressfri tillvaro. Flera kända buddister (David Bowie, Cher m.fl.) bidrar med korta och tänkvärda citat. Texten är lätt att ta till sig och de buddistiska principerna förklaras på ett lättförståeligt sätt. Boken innehåller även QR-koder till videor och låtar och en väl tilltagen ordlista, dessutom tidigare opublicerade foton på Tina Turner från 1970 och framåt.

En inspirerande och tänkvärd bok som passar alla i turbulenta tider som dessa.

"Här berättar Tina, 81 år fyllda, fint och inspirerande om hur den buddhistiska läran hjälpt henne på en ganska så knagglig livsresa!", Femina
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lyckan inom dig : en guide till ett mer fullkomligt liv
 2. +
 3. Dolly Parton och kvinnorna som levde hennes låtar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dolly Parton och kvinnorna som levde hennes låtar av Sarah Smarsh (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Lyckan inom dig : en guide till ett mer fullkomligt liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst och samtidigt bråddjup

  En lättläst bok som ger ett perspektiv på Tina Turner som många fortfarande inte känner till: hennes djupa gedigna andlighet som ju varit hennes kontrapunkt och stödjepelare genom livet, och den förutan hade hon inte haft denna lysande och kraftfulla utstrålning, denna varma intensitet som genomsyrar allt vad hon gjorde och sa. En bok för alla åldrar. En bok att bli lyckliggjord och hoppfull av!

 2. Att växa som människa
  ninasboktips, 20 maj 2022

  Vid 80 års ålder skrev Tina Turner denna bok om sin inre resa till ett bättre liv. Läsaren får en inblick i hennes uppväxt, jobbet på bomullsfälten, sina kärleksförhållanden, sönerna, musikkarriären, stroken och cancern. Hon tar upp svårigheterna i livet som att hon var ett oönskat barn, rasismen, sitt destruktiva förhållande med Ike och tvivlet på sig själv, men också möjligheterna när hon fann Buddaskapet och började ta itu med sig själv.

  Det här är en bok om hur att ta kontrollen ... Läs hela recensionen

 3. Superbra
  Elisabeth Fransson, 27 april 2022

  Det är aldrig försent att stanna upp, ifrågasätta och sedan gå vidare i livet. Äventyren är många. En resa genom livet.

 4. Mycket fin bok
  Eva, 18 april 2022

  En bok att ta till sitt hjärta med många kloka ord och lärdomar. Tina berättar om sitt liv och sina erfarenheter genom livets prövningar på ett mycket fint sätt. En mycket bra bok för alla att läsa. Tankeväckande. Sen behöver man inte meditera på samma vis som Tina gjort, och det hävdar hon inte heller. Naturen skänker meditation lika bra.

 5. Intressant och inspirerande
  Stinas_boksida, 17 oktober 2021

  Alla vet nog vem Tina Turner är, men få vet nog att hon föddes som Anna Mae Bullock och i 50 år praktiserat buddism.

  Tina föddes 1939 på en avdelning för "färgade" kvinnor. Anna Mae kallades hon till vuxen ålder.

  Hennes mamma var väldigt kärleksfull mot Tinas syster, men mot Tina var det annorlunda. Tina var ett oönskat barn, och det var något hon tydligt visade.

  I unga år träffar hon Ike som under många år utsatte Tina för både psykisk och fysisk våld.

  Det... Läs hela recensionen

 6. Inspirerande!
  -, 13 september 2021

  Turner berättar på ett tydligt och samtidigt personligt sätt hur buddismen har påverkat hennes liv. Jag tycker det är en lättläst självhjälpsbok med ett klokt budskap, som jag hade behållning av att läsa. Chanting och mantra är inte okända begrepp för mig som utövar yoga och meditation, men här fick jag en djupare inblick i begreppen.

  Förutom praktiska övningar och tänkvärda citat får läsaren ta del av tidigare opublicerade bilder av Tina Turner, och QR-koder till Beyond Music. I sl... Läs hela recensionen

 7. Inspirerande läsning
  Jansson , 11 september 2021

  Lätt att ta till sig samt intressant att läsa om hennes liv. En fantastisk människa! Tina Turner har upplevt så mycket.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Tina Turner