Dragoner (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Östgötasviten (del 1)
Antal sidor
372
Utgivningsdatum
2021-11-11
Förlag
HarperCollins Nordic
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
201 g
SAB
Hc
ISBN
9789150965636

Dragoner

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2021-11-11
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Nominerad av Svenska Deckarakademin till årets bästa svenska debut.
Den östgötska byn Hedsbro är en lantlig idyll med grönskande fält och betande hästar. Men under den spirande ytan döljer sig mörka hemligheter och avgrundsdjupa sprickor.

När Mira Westmans morfar påträffas död i sitt kök återvänder hon till den östgötska byn där hon en gång växte upp. Det mesta tyder på att han druckit för mycket, ramlat och slagit i huvudet. Men när Miras yngre syssling Ville kort därefter visar sig ha försvunnit börjar Mira misstänka att morfaderns plötsliga död var mer än en olyckshändelse.

Det är maj i det vackra odlingslandskapet och under den spirande ytan skymtar hemligheter och djupa sprickor. Är Jerry och Patrik Hartley Lindskog, ägarna till hästgården intill, inblandade i Villes försvinnande? Och kan Mira lita på sin gamla ungdomsförälskelse Adam, vars lillebror terroriserar bygden?

Dragoner är en spänningsroman i idyllisk - och starkt hierarkisk - landsbygdsmiljö, en mordgåta och samtidigt en berättelse om familjeband, kärlek, svek och svartsjuka.

"Jag sträckläste den här i natt. En riktigt, riktigt vass deckare", Jenny Lindh, i TV4 Nyhetsmorgon

"Hellbrand levererar en fint berättad kriminalhistoria om mörka, otyglade familjehemligheter, full av fartfyllt ridande över många (och höga) hinder!" Kenneth Gysing i Femina ger FFFF i betyg

"Skickligt snärjer hon läsaren med ledtrådar åt olika håll och bygger upp en allt mer oroande känsla av att något fruktansvärt har hänt eller möjligen ska hända." Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Berättelsen nystas upp ur flera personers perspektiv, alla trovärdigt gestaltade. Även miljön, bland hästuppfödare, levandegörs på ett autentiskt sätt. Språket är rakt, men också rikt. Sammantaget en roman av hög kvalitet som också är spännande och fascinerande." Christine Karlsson, BTJ-häftet

Gertrud Hellbrand är född 1974 och har skrivit flera romaner, bland annat den kritikerrosade Veterinären som kom ut 2014. Hon bor på Vikbolandet i Östergötland med sin familj, och har tidigare även givit ut Vinthunden (2004), Scenario X (2008) och Satyricon (2018). Hon är verksam som skrivarkurslärare på Bona folkhögskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dragoner
  2. +
  3. Svinskytten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svinskytten av Gertrud Hellbrand (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dragoner. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Välskriven och spännande
    Eva, 20 augusti 2022

    Jag började läsa del 2 av Östgötasviten och den är så bra att jag fortsatte med del 1. Den har också skänkt mej stor läsglädje och spänning. Det är något ödesmättat över författarens prosa, en stämning som griper. Här bärs intrigen upp av en kvinna som återkommer till sin barndomsbygd för att röja upp efter morfars plötsliga död; men var det verkligen en olyckshändelse? Innan vi får veta det, blir vi bekanta med vad som pågår inom hästsporten och det är verkligen intressant, även för mej som ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gertrud Hellbrand