Rädd, räddare, ångest : När barn och ungdomar mår dåligt (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2003-08-01
Upplaga
01
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Hanell, Åsa (medf.), Liberman, Lisa (medf.)
Dimensioner
240 x 160 x 15 mm
Vikt
420 g
SAB
Vlab,Vle
ISBN
9789151841045

Rädd, räddare, ångest : När barn och ungdomar mår dåligt

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2003-08-01

Slutsåld

Det är naturligt att vara rädd ibland, att från och till känna oro inför tillvarons krav och hotbilder. Men varför får alldeles vanliga barn i vårt samhälle allt oftare problem som leder till ångest? Beror det på familjen, omgivningen eller finns det biologiska orsaker, genetiska faktorer?

Den här boken visar hur ångest hos barn och ungdomar kan se ut och vad vi tillsammans kan göra för att hjälpa dem. Med mängder av tydliga exempel lyfter den fram och diskuterar alla tänkbara orsaker till sådana tillstånd och pekar på möjliga lösningar och behandlingsmetoder. Läsaren får också möta många barn och ungdomar som är eller har varit drabbade av ångest.

En sak slår boken tidigt fast. När man insett att ens barn lider av ångest måste man förstå två saker: dels att barnet inte kan rå för att det inte mår bra (det är inget de tänkt ut för att få sin vilja igenom), dels att man som förälder inte ska skämmas och tro att man har gjort något fel (det behöver man inte alls ha gjort). Det är dessutom med ångest som med så mycket annat man kan drabbas av: man är inte ensam och det finns hjälp att få!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Rädd, räddare, ångest : När barn och ungdomar mår dåligt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Uppslagsbok om våra rädslor
    www.psofi.com, 25 oktober 2003

    Rädd, räddare, ångest är en lättläst och användbar bok om rädslor som vänder sig till alla som kommer i kontakt med barn och ungdomar som lider av ångest. För dem som är drabbade, även vuxna, kan boken hjälpa till att öka kunskapen om ångest och vad man kan göra åt den. Rädd, räddare, ångest är utmärkt som uppslagsbok över de olika rädslor som vi alla kan råka ut för och ger en snabb inblick i olika ångestdiagnoser. Boken utgör ett värdefullt tillskott inom sitt område.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Övrig information

Kerstin Hellström är leg psykolog och leg psykoterapeut. Hon har tidigare skrivit Fobier tillsammans med Åsa Hanell, journalist som medverkar även i denna bok. Tredje medlem i författarteamet är Lisa Liberman, leg psykolog, som doktorerat på ämnet ångest hos barn.