De lönsamma : en bok om varför skolor slåss om elever (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2020-05-14
Upplaga
1
Förlag
Tankesmedjan Balans
Dimensioner
210 x 140 x 10 mm
Vikt
188 g
Komponenter
Paperback
SAB
Em
ISBN
9789151903873

De lönsamma : en bok om varför skolor slåss om elever

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-05-14
181
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  99
Visa alla 1 format & utgåvor
I Trelleborg får en friskola rabatt på hyran; kommunen betalar. I Ronneby ska lärarna skydda kommunens varumärke när de använder internet på fritiden. I Botkyrka riskerar kommunen att få betala 7,5 miljoner per år för tomma lokaler när en friskola ska få plats.

Det pratas mycket om friskolors vinster. Det pratas mycket om rätten att välja skola. Men vi pratar inte tillräckligt om skolmarknadens effekter för den svenska skolan som helhet. Den här boken handlar om det: om betygsinflation, varumärken, segregation, tystnadskultur och dokumentation. Onödiga grejer allihopa, men ofrånkomliga - så länge vi har en skolmarknad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De lönsamma : en bok om varför skolor slåss om elever
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 430 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av De lönsamma : en bok om varför skolor slåss om elever. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas!
  Krister Nässén, 17 februari 2021

  En bra bok om det vansinniga i att tro att fria marknadskrafter alltid leder till förbättringar, när det visar sig att skolorna snarast konkurrerar med att överbjuda varandra med glädjebetyg. Detta medan kunskaperna går ner.

 2. En av de viktigaste böckerna 2020!
  Ulla Eklund Gribbe, 6 januari 2021

  De lönsamma visar inget mindre än att nu gäller det livet. Hur vill vi att barnen, ungdomarna, Sveriges framtid ska undervisas och se på sina medmänniskor? Här skildras tydligt hur landet delas upp i destruktiv ojämlikhet, genom att friskolekoncerner, ofta med utländska ägare, lockar till sig självgående elever som inte behöver så mycket lärarstöd. Här visas hur cyniska marknadskrafter dränerar Sveriges kommuner på skattepengar genom skicklig retorik och lobbyism.
  Lättläst dessutom.

 3. En viktig bok

  En viktig bok för att öppna ögonen på oss alla om hur neddragningar och förändringar i välfärden påverkat arbetslivet. Alla borde läsa den inför valet 2022.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Marcus Larsson