Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2018-01-23
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
210 x 150 x 23 mm
Vikt
555 g
ISBN
9789152351314
Dataskyddsförordningen GDPR : förstå och tillämpa i praktiken (häftad)

Dataskyddsförordningen GDPR : förstå och tillämpa i praktiken

(8 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2018-01-23
529
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I maj 2018 träder den nya dataskyddsförordningen i kraft och gäller i princip all verksamhet som behandlar enskilda personers personuppgifter. Följer inte företagen förordningen kan de drabbas av stora sanktionsavgifter. Boken är både en handledning av lagtexten samt en vägledning i det praktiska arbetet. Alla företag, organisationer och styrelser har nytta av denna bok.

Vad är en personuppgift? När behöver samtycke inhämtas? Vad gäller kring registerutdrag och gallring av personuppgifter?

Dataskyddsförordningen, eller GDPR som den ofta kallas, gäller i Sverige från och med den 25 maj 2018 och har förenats med kännbara sanktioner. Alla organisationer - stora och små företag, föreningar, myndigheter och kommuner - som samlar in personuppgifter behöver anpassa sig till de nya kraven.

Boken kombinerar juridik och mangagement och är uppdelad i tre delar: Del 1 och 3 fokuserar på det juridiska regelverket. Del 2 ger konkreta tips hur du kan arbeta rent praktiskt med personuppgifter - från nulägesanalys till strategi. Författarna förklarar det komplexa regelverket utifrån tydliga exempel, checklistor, avtalsmallar, faktarutor och andra slags visualiseringar.

Dataskyddsförordningen GDPR. Förstå och tillämpa i praktiken är nödvändig för säkerhetsansvariga, dataskyddsombud, HR-specialister och IT-experter. Den är även ett måste för styrelser och ledningsgrupper, vilka är ytterst ansvariga för verksamheten och för tillämpningen av dataskyddsförordningen.

Varje del presenteras med en kort intervju med en intressant person: Elisabeth Jildebrand, jurist på Datainspektionen, Tomas Franzén, koncernchef på Bonniers, och Inga-Lill Askersjö, justitieråd och ordförande i Dataskyddsutredningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dataskyddsförordningen GDPR : förstå och tillämpa i praktiken
  2. +
  3. GDPR : - juridik, organisation och säkerhet enligt dataskyddsförordningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt GDPR : - juridik, organisation och säkerhet enl... av David Frydlinger, Tobias Edvardsson, Caroline Olstedt Carlström, Sandra Beyer (häftad).

Köp båda 2 för 1034 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Dataskyddsförordningen GDPR : förstå och tillämpa i praktiken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Väl gjord och genomarbetad, bästa materialet
    Jan Johansson, 28 februari 2018

    Har läst igenom boken och lämnat den vidare till fler som är intresserade.
    Kommer ligga i väskan för att användas vid arbete med personuppgiftsbehandling.
    Skapar väldigt bra förståelse vad det innebär och hur arbetet ska gå till.

  2. Bra överblick
    Kerstin, 14 februari 2018

    Ger en mycket bra överblick över GDPR och vad det innebär för företagen och vad de behöver ta tag i. Innehåller många bra praktiska råd och excempel. Mycket bra pedagogiska bilder som hjälper till att förstå förordningens innebörd.

  3. Pedagogisk
    Niklas, 12 februari 2018

    Praktiskt användbar och pedagogisk. Bra grafik och användning av diagram och sånt.

    Särskilt nyttig i löpande arbete. Kan ju lätt glömma saker från kurser och förordningen är inte så lättläst.......

  4. Fint format men ett hast verk
    CM, 6 februari 2018

    Boken innehåller en del spekulativa råd, vilket kanske är ofrånkomligt då all kompletterande lagstiftning inte är på plats och då praxis inte är etablerad. Dessa råd bör man se upp med. Vad värre är innehåller den ett par direkta fel. Snygg förpackning, men känns innehållsmässigt som ett hastverk.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Dataskyddsförordningen GDPR : förstå och ...

Bokvideo