Carl Larsson, Wilhelmina och barnen - konstnärens okända familj (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2022-04-21
Förlag
Brunkman & Bergöö
ISBN
9789152706428
Carl Larsson, Wilhelmina och barnen - konstnärens okända familj (inbunden)

Carl Larsson, Wilhelmina och barnen - konstnärens okända familj

Inbunden Svenska, 2022-04-21
144
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Några år innan konstnären Carl Larsson träffade sin hustru Karin, levde han tillsammans med den tretton år äldre Wilhelmina Holmgren. Hennes påverkan på Carl - både som konstnär och människa - kom att bli avgörande. Carl hävdar till och med att utan Wilhelmina hade han nog gått under.

Lika välkända som Carls och Karins barn är för oss idag, lika okända är Carls två barn med Wilhelmina. Dessa barns tragiska historia har varit höljd i dunkel och man har inte ens känt till deras namn. Förrän nu.

Genom Wilhelmina kan vi även få insyn i hur det var att leva som kvinna i Stockholm under 1800-talets senare hälft. I det nya samhälle som växte fram kunde Wilhelmina både studera och arbeta, samtidigt som gamla värderingar levde kvar. Brist på egenbestämmande samt hög dödlighet hos både födande mödrar och deras barn försvårade livet för dessa kvinnor.

Nu kan vi äntligen få läsa historien om Carl Larssons första, okända familj och de villkor som Wilhelmina som ogift sambo och blivande mor levde under.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Carl Larsson, Wilhelmina och barnen - konstnärens okända familj
  2. +
  3. Vår mamma Lill-Babs

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vår mamma Lill-Babs av Monica Svensson, Malin Berghagen, Kristin Kaspersen (inbunden).

Köp båda 2 för 373 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »