Prärievargen i Mexico City (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2021-11-29
Förlag
Periferi
Medarbetare
Hembjer, Ulrika (foto)
Dimensioner
242 x 175 x 26 mm
Vikt
1036 g
SAB
Nqcaz Mexiko City
ISBN
9789152711897
Prärievargen i Mexico City (inbunden)

Prärievargen i Mexico City

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-11-29
289
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Prärievargen i Mexico City Kan levereras innan julafton
Prärievargen i Mexico City är ett personligt reportage om stadsom vandling i världsmetropolen Mexico City, grundad av aztekerna 1325 och en av vår tids största städer. Tillsammans med ett rikt bildmaterial från 1970-talet och framåt får vi möta människor och berättelser om livet i den myllrande mega staden, både i dess periferi och i dess historiska centrum. 

Ulrika Hembjer bodde som ung student i den beryktade kåkstaden Nezahualcóyotl - "Den fastan de prärievargen", och studerade på konstakademin i Mexico Citys centrum. Sedan 2002 har hon sökt upp människor och platser igen. Här berättas historien om hur slumområdet gått från misär till fungerande stad tack vare invånar nas uppfinningsrikedom och hårda arbete.

Gentrifiering är ett globalt feno men. Vi får möta fattiga hyresgäster i Mexico Citys centrum som riskerar att drivas bort när investerare och myndigheter vill rusta upp de nedgångna historiska kvarteren. Genom sitt engagemang har männi skor i de urbana rörelserna drivit på utvecklingen av staden och stärkt demokratin. Dragkampen om Mexico Citys historiska kvarter och vilka som ska få utforma staden är en högaktuell fråga.

Ulrika Hembjer (f. 1956) är konstnär och journalist och har länge följt utvecklingen i Mexico City. Sedan 2002 har hon samlat in berättelser från megastadens invånare. 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Prärievargen i Mexico City
 2. +
 3. Karl Marx : en biografi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Karl Marx : en biografi av Sven-Eric Liedman (inbunden).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Prärievargen i Mexico City. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som alla borde läsa!
  Paula Rebecka , 19 februari 2022

  En fantastisk bok som skildrar livet i en ständigt växande storstad. Ett personligt berättande, vackra foton och med intervjuer där de som intervjuas själva får berätta sin historia. Jag tycker boken väckte många tankar och ger en bra historisk kontext. Som ett plus är den dessutom väldigt fin att ha framme!

 2. Prärievargen i Mexico City av Ulrika Hembjer är en...
  Jaime Barrios, 18 januari 2022

  Prärievargen i Mexico City av Ulrika Hembjer är en fantastisk skildring av en av världens megastäder. Boken är skriven från en mycket originellt perspektiv.

Visa alla 2 recensioner