Otillräcklighetsfällan (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
225
Utgivningsdatum
2022-01-20
Upplaga
2
Förlag
Malva Bokförlag
Illustratör/Fotograf
Moa Hoff
Dimensioner
210 x 148 x 21 mm
Vikt
501 g
SAB
Dokb
ISBN
9789152715857
Otillräcklighetsfällan (inbunden)

Otillräcklighetsfällan

(12 röster)  |  Läs 12 recensioner
Inbunden Svenska, 2022-01-20
254
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Mona Drar har arbetat som psykolog sedan 2003. Otillräcklighetsfällan består av korta texter som skildrar hennes såväl som andras resa genom utmattningssyndrom. Detta är en bok som rör sig i gränslandet mellan fack- och skönlitteratur, prosa och poesi. Boken är skriven med förhoppning om att vara en vän och vägvisare på utmattningens långa vandring.

Mona Drar har arbetat med utmattade människor i många år. Hon skriver med djup kunskap i ämnet. Detta är hennes gåva till alla dem som utplånat sig själva för att prestera och duga. Denna bok är skriven med stark passion utifrån en förståelse för omfattningen av denna problematik. Mona Drar ger av hela sig själv för att kunna nå ut som en hjälpande hand till drabbade och deras anhöriga. I boken varvas det djupt personliga med fakta kring stress och utmattning. Boken beskriver hennes egen resa där självmedkänsla och kärlek till naturen varit avgörande. Det finns mycket att hämta i denna bok som är full av livsvisdom samt tips och övningar. Detta är så mycket mer än en bra faktabok om utmattning. Det är en bok som talar till alla skikt inom mig. Den talar till hela människan.

Lilian Rosenberg Roth, Spec i psykiatri, företagsläkare

Vilken underbar bok att umgås med! Tät av klokskap kring utmattningssyndrom, kring livet. En bok som kan förefalla lättläst och ändå inte är en lätt bok att läsa. Den delade sårbarheten i flera av bokens teman är som poesi för mig, som meditation att vara med, att förnimma och känna igen mig i. Den visar på naturen som en plats att hitta hem, en plats av tillit och trygghet och en plats av självklarhet och att höra till. Boken ger oss också verktyg för att resa oss upp efter att ha trillat kanske i jakten på bättre självkänsla och självförtroende. Verktyg för att finnas på vår egen sida när livet utmanar oss. Varmt tack för sann och verklig klokskap från hjärtat!

Camilla Sköld, Med Dr, Verksamhets- och Utbildningsansvarig på Center for Mindfulness Sweden, CfMS
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Otillräcklighetsfällan
 2. +
 3. Nyckeln till din hälsa : självläkning med kinesisk medicin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nyckeln till din hälsa : självläkning med kines... av Diamantis Koukouvinos (inbunden).

Köp båda 2 för 453 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Otillräcklighetsfällan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gripande och lättläst bok
  Hk, 19 mars 2022

  En fantastisk bok. Språket är enkelt med ett djup. Sträckläser, både tårar och skratt kommer lätt. I slutet av boken delar Mona med sig av verktyg som hjälp för olika situationer. En gripande och lättläst bok.

 2. En bästa vän

  En bästa vän
  Att läsa boken kändes som ett samtal med en efterlängtad vän. En vän som förstod vad jag gick igenom och som lyssnade tålamodigt tills jag var klar, och hade dem bästa råden att ge. Boken har kommit att bli en vägvisare för mig genom livet och ger en känsla av trygghet när allt runt omkring känns skakigt blir jag grundad av att veta att jag inte är ensam.
  Som jag längtat efter en bok som är just såhär. Tack Mona !🙏🏻

 3. Vän och vägvisare
  Susanna Von holst, 4 februari 2022

  Utmattning är ett flerdimentionellt problem. Mona lyckades med sin erfarenhet, kunskap, fingertoppskänsla och djup förmedla dessa. Boken skänker trygghet i skrämmande situationer, tröst i sorgesamma stunder och hopp om att få livet tillbaka. Mona är unik med sitt sätt att beakta det själsliga perspektivet och att vi mår bäst om hela vi får utrymme.
  Den bästa boken på ämnet utmattning som jag varmt kan rekommendera!

 4. En bok för själ och hjärta!
  Yvonne Larsson, 4 februari 2022

  Otillräcklighetsfällan är den bok som jag har liggandes framme. Läser lite varje dag. Mona skriver så bra och beskriver våra olika känslor. Den har även hjälpt mig framåt genom att titta inåt. Självmedkänslan att t.ex. att fråga sig själv: "Vad behöver jag just nu?" Rekommenderar verkligen denna bok!

 5. En bok för själen
  FS, 3 februari 2022

  Boken som hjälper en att bara få vara den man är
  Wow, vilken bok! Så mycket igenkänning och så skönt att få känna att man dels inte är ensam i allt det där som får en att känna sig otillräcklig...men också så jäkla peppande bok som ger en kraft att ta sig ifrån det som är destruktivt o istället bara få vara den man är....o att få tycka om sig själv precis som man är...rekommenderar boken starkt! Intressant, känslosam och dessutom väldigt lättläst och tillgänglig.

 6. En bok att växa med
  Leg. psykolog, Hera Ågren, 31 januari 2022

  "Otillräcklighetsfällan" är en unikt skriven bok som väver in poesi, livsinsikter, fakta och handfasta tips till en röd tråd genom hela boken.
  Det unika med boken är också dess djup! En bok att växa- och utvecklas med, som enligt min mening med fördel kan läsas om och om igen för att upptäcka nya dimensioner och insikter.

  Tack Mona Drar, för den djupt berörande och viktiga boken "Otillräcklighetsfällan".
  Jag kommer rekommendera din bok både i arbetet till kollegor och patienter och privat till familj och vänner.

 7. En bok att läsa om igen och igen
  Caroline Björck, 30 januari 2022

  En bok som har hjälpt mig otroligt mycket under och efter min utmattning. Framför allt att kunna gå tillbaka och läsa Monas ord. Orden i boken som fick mig att kunna läka och att andas igen. Jag har varit så förvirrad stundtals men har kunnat hitta och förstå mig själv och där har boken varit till stor hjälp. Det här är en bok som ALLA behöver läsa. Den är som bomull för själen!
  Tack!

 8. Tillräcklighet är att vara fri
  Marja-Lo, 29 januari 2022

  Det finns ett före och ett efter läsningen av Monas bok Otillräcklighetsfällan och vi är många som kan skatta oss lyckliga över att hon bestämde sig för att ingen någonsin ska få tysta henne igen.

  Genom författarens beskrivning av de olika slitningarna som för henne längre bort från sitt liv lyckas hon sätta ord på en hel samtids kamp bort från sig själva. På samma sätt blir berättelsen om hennes väg tillbaka till sig själv - en insikt för var och en av oss som läser den - insikten ... Läs hela recensionen

 9. Kärleksfull och ärlig
  Anna, 29 januari 2022

  Saknar nästan ord för hur denna bok landade i mig. Är så berörd, ledsen för att jag känner igen mig själv så mycket men också varm i hjärtat för att känslan ändå är kärlek mitt i allt. Så fina, korta berättelser skrivna som finaste dikterna. Kan inte släppa taget om boken. Vill inte. Jag läser och känner med. Känner igen. Känslor som tryckts ned. Mitt egna krav att vara alla till lags. Hur utmattningen är min värsta fiende och min bästa vän. På samma gång. Tack för en fantastisk bok. Så kärleksfull och ärlig.

 10. Underbart klok och hjälpsam
  Matilda Wahlström (Sala), 29 januari 2022

  Har läst boken många gånger. Gett den till vänner jag har kär. Monas språk är så genuint. Hon har en egen röst men som jag väl kan relatera till. Boken är fantastisk. Den har sannerligen hjälpt mig att stanna upp och 'tänka sönder' mindre, att minnas mig själv lite mer. Hitta modet att se på både ljuset och mörker med större acceptans och självomsorg. Stå lite stadigare i själva växandet. Mindre rädd för att inte alltid ha en karta att hålla hårt i. Att lita lite mer på livet självt längs vägen.
  Tack Mona för det!

 11. En bok som berör på djupet och ger unik insikt
  Angelica Lööf, 29 januari 2022

  Otillräcklighetsfällan är en fantastisk och unik bok som är skriven från djupet. Den bjuder på visdom, kärlek samt konkreta råd och övningar. Det är en bok som går rakt in i hjärtat och ger en djupare förståelse och insikt tack vare dess form och olika perspektiv. Boken innehåller poesi samt expertkunskap och skrivs från ett behandlarperspektiv samt från den drabbades perspektiv. En bok som jag varmt rekommenderar till kollegor, vänner och familj. Tack Mona. Drar för att du är så otroligt gen... Läs hela recensionen

 12. Själens röst
  Marie Eriksson, 29 januari 2022

  När jag blev sjuk i utmattningssyndrom var Mona den jag först kom i kontakt med. Detta var några år sedan. Hon är min soulsister sen dess. Denna fantastiska bok som beskriver detta ämne i sin innersta skörhet och på djupet. Mona beskriver på ett betryggande sätt som ger hopp och insikter för framtiden. Jag har läst många böcker och kommit i kontakt med många. Men ingen gör det så genuint och träffsäkert som Mona. Jag hoppas hennes erfarenhet och kunskap lyfts fram i större sammanhang. Ni som ... Läs hela recensionen

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av Mona Drar

 • Uppvaknandets tid

  Mona Drar

  Uppvaknandets tid är en diktsamling där du får följa med författaren på hennes livsvandring. Från att ha levt ett välordnat och priviligierat liv tvingas hon ut på en resa i jakten på sin själ. En vandring i det inre landskapet som präglas av...