Ledningen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2023-04-26
Upplaga
1
Förlag
Second Opinion Nyheter AB
Dimensioner
210 x 145 x 12 mm
Vikt
429 g
SAB
P.08
ISBN
9789152766026

Ledningen

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2023-04-26
248
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ur ett försörjningstrygghetsperspektiv har Sverige i dag det sämsta gasnät som kan byggas: ett enkelt rör utan lagring och bara obetydlig egen produktion. Samtidigt är gasen en kritisk insatsvara i mängder av produkter som människor dagligen behöver. Lika kritisk är gasens roll för många industriella processer vars produkter påverkar miljontals människors liv. Som handläggare på Energimyndigheten upptäckte Gustav Boëthius snart att gasen var politiskt oönskad. Putins gaskrig och sprängningen av Nord Stream gav frågan närmast existentiella proportioner. Till sist fann sig Gustav stå i stormens öga i en ursinnig kamp för att rädda Sveriges gasförsörjning. Här är hans unika berättelse, som landar i tung kritik mot kulturen i en myndighet som misslyckats i sitt centrala syfte: att utgöra en del av rikets immunförsvar mot dåliga beslut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ledningen
 2. +
 3. Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland... av Lars Berge, Axel Gordh Humlesjö (inbunden).

Köp båda 2 för 467 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ledningen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket läsvärd!
  Anna, 9 november 2023

  Välskriven och spännande. Ovanligt att få en så uppriktig redovisning av hur det kan gå till i en strategisk myndighet. Bör läsas av alla som är intresserade av energifrågor och säkerheten inom fundamentala sektorer. Fler behöver förstå hur det kan bli problem att påtala brister, även om man är mycket kunnig i sak. Bör vara obligatorisk läsning för politiker, undersökande journalister och samhällsvetare.

 2. Måste läsas
  H/VR, 17 maj 2023

  En fantastiskt intressant läsning. Lättläst och det gav en inblick i vad som föregår bakom kulisserna. Kan varmt rekommenderas till alla som vill veta mer.

Visa alla 2 recensioner