Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2010-09-14
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Wagner, Gunilla (red.) / Kullberg, Lisa (form) / Ehrs, Bruno (foto)
Dimensioner
273 x 200 x 20 mm
Vikt
780 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789153431664
Modern fransk husmanskost (inbunden)

Modern fransk husmanskost

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2010-09-14

Slutsåld

Fransk husmanskost på nytt sätt

Den franska husmanskosten utvecklas och förändras. Klassiska franska rätter presenteras här på nya spännande sätt av den kände franske kocken Yvan Cadiou. Arbetet i köket blir stimulerande och roligt med hans recept.

I olika delar av Frankrike har det utvecklats regionala kök med egna rätter. Det bästa av detta har bildat en skatt av fransk husmanskost. Ur den har många av världens bästa kockar och restauranger hämtat kunskap och inspiration till rätter och menyer. Yvan Cadiou vill med den här boken föra den franska husmanskosten till en mer modern och hälsosam nivå. Med bra råvaror behöver inte maten krånglas till.

"Mat är livet och maten har gett mig en nyckel till människors hjärtan", säger Yvan Cadiou. "Vi längtar efter den, arbetar och kämpar för att få den. Men matlagning handlar också om att dela. När maten ställs fram på bordet förstår vi varandra bättre."

Redan som sjuåring hemma i Bretagne hade Yvan bestämt sig för att ägna sig mat. Karriären som professionell kock gick snabbt till Paris och Ritz Hotel och vidare längs Medelhavets kust ända ut till Orient Express Hotel i Portugal. Han har gjort tiotalet böcker och teveprogram både hemma i Frankrike och för BBC.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »