Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2010-09-29
Förlag
Ica Bokförlag
Översättare
Kjell Waltman
Originaltitel
Slow Death by Rubber Duck
Dimensioner
232 x 160 x 25 mm
Vikt
580 g
SAB
Pm,Vnbb
ISBN
9789153435273
Förgiftad : om kemikalierna i vardagen och det dolda hotet mot vår hälsa (inbunden)

Förgiftad : om kemikalierna i vardagen och det dolda hotet mot vår hälsa

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2010-09-29

Slutsåld

Alarmerande läsning om osynligt miljöhot

Säg "miljöhot" och de flesta av oss tänker klimatförändringar, oljeutsläpp och sopberg. Men det mest förrädiska hotet av dem alla riktar sig direkt mot våra egna kroppar.
I Förgiftad beskriver Rick Smith och Bruce Lourie, två av Kanadas främsta miljöaktivister, hur vår vardagsmiljö blivit en veritabel giftfälla som riskerar att allvarligt påverka vår hälsa.

Giftiga kemikalier återfinns idag i allt från hygienprodukter, möbler och köksredskap till elektronikvaror, kläder och barnleksaker. Vi får i oss dem genom den mat vi äter, det vatten vi dricker och den luft vi andas.
Från det att vi stiger upp ur sängen och våra skrynkelfria lakan (behandlade med det cancerframkallande ämnet formaldehyd) till dess att vi går och lägger oss efter en filmkväll med mikrade popcorn (vars förpackning på insidan är belagd med en oförstörbar kemikalie som lagras i våra kroppar) exponeras vi för olika gifter. Gifter som bland annat förknippas med bröst- och prostatacancer, hormonella rubbningar, infertilitet, Parkinsons, Alzheimers och diabetes.
Genom att utgå från vår vardagsmiljö redogör författarna för sju av de vanligaste kemikaliegrupperna och deras långsiktiga inverkan på vår hälsa. De beskriver de mäktiga intressen som representeras av kemikalieindustrin och berättar vad vi kan göra för att skydda oss själva och våra barn från att långsamt förgiftas.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Förgiftad : om kemikalierna i vardagen och det dolda hotet mot vår hälsa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. WOW!.... denna bok kunde jag inte lägga ner. var...
    cybra, 26 oktober 2013

    WOW!.... denna bok kunde jag inte lägga ner. var tvungen att läsa ut den på två dagar. Men jag hade också två sömnlösa nätter pga boken, eftersom det är så starka intryck från den. När jag väl kunde sova drömde jag att jag försökte rädda världen. Har kommit långt i mitt eget miljöarbete efter att läst denna.

  2. Jag tycker det var en mycket bra bok, men oerhört...
    Gunilla Johansson, 24 augusti 2013

    Jag tycker det var en mycket bra bok, men oerhört skrämmande vad mycket kemikalier vi har omkring oss! Rekommenderar att läsa den!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna