Ljus som varit dolt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Berättelsen om Lianne (del 1)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
443
Utgivningsdatum
2014-09-06
Förlag
Vilse förlag
Dimensioner
205 x 146 x 30 mm
Vikt
618 g
SAB
uHc
ISBN
9789163756030

Ljus som varit dolt

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-09-06
149
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Alltid har Lianne bott i Götaboda. Alltid har det varit hon och hennes mamma. Ingen annan. Men allt kommer att förändras.

Bortanför jorden, i en gömd dimension, finns en värld som Lianne inte känner till. En värld som hennes mamma hållit dold i snart tolv år. En värld av häxor, magi och ljus.

Lianne ska flytta dit. Men hon vet det inte än.

Ljus som varit dolt är första delen i serien Berättelsen om Lianne. I den här boken flyttar tolvåriga Lianne till landet Advel i Den Goda Cirkeln och får möta både nya vänner och sin kära onkel Eli som hon saknat i många år.

Men hur ska det gå när Lianne börjar sin nya skola och varför vill onkel Eli att hon ska gå där? Vilka upptäckter kommer hon att göra om sin magiska släkt och hur ska hon passa in? Medan Lianne både fascineras av sin nya värld och känner sig utanför, försöker något dolt göra sig hört.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ljus som varit dolt
 2. +
 3. Världens coolaste djur enligt Julia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världens coolaste djur enligt Julia av Julia Wiberg (inbunden).

Köp båda 2 för 208 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ljus som varit dolt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar!
  Trollmamma, 9 februari 2017

  En ungdomsbok som funkar bra även för vuxna.

  Lianne är en helt vanlig tjej som plötsligt får erfara sin inte lika vanliga bakgrund. Hon hamnar bokstavligen i en helt ny värld. Det är inte alltid helt lätt att anpassa sig och passa in. Men vänner och ovänner finns alltid, oavsett värld.

  Historian är lätt att ta till sig, det är lätt att identifiera sig i Lianne och hennes vänner. Både ungdomar och vuxna beskrivs levande och mångfacetterat. På ett djupare plan handlar boken o... Läs hela recensionen

 2. Härlig läsupplevelse!
  Flickmamman, 16 oktober 2014

  Boken är anpassad för yngre ungdomar, men även jag som vuxen njöt av att läsa den.
  Det är en varm berättelse om en helt vanlig tjej, Lianne, som flyttar från sitt barndomshem men snart upptäcker att hennes mamma inte berättat att deras nya hem befinner sig i en annan dimension, i en annan värld, som i mångt och mycket liknar vår värld men som ändå är helt, helt annorlunda.
  Bokens karaktärer, relationer och problem är väl beskrivna och man känner igen sig från ungdomstiden i många av d... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Hanna Höglund