Fleråriga grönsaker : upptäck, odla, njut (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2016-04-15
Upplaga
1
Förlag
Hälsingbo Skogsträdgård HB
Medarbetare
Larsson, Daniel (form) / Weiss, Phillip (foto)
Dimensioner
240 x 170 x 14 mm
Vikt
572 g
SAB
Qed
ISBN
9789163797118
Fleråriga grönsaker : upptäck, odla, njut (häftad)

Fleråriga grönsaker : upptäck, odla, njut

(33 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-04-15
255
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fleråriga grönsaker : upptäck, odla, njut Kan levereras innan julafton
Lär känna de spännande grönsakerna som kommer tillbaka år efter år! Sparris, rabarber och pepparrot är kända fleråriga favoriter i köksträdgården - men har du hört talas om potatisböna, lungrot och strutbräken?

Nominerad till Årets Trädgårdsbok 2016

I boken presenteras ett 60-tal fleråriga grönsaker som är noga utvalda av författarna för att passa i vårt nordliga klimat. De är mer lättskötta och har högre näringsinnehåll än vanliga grönsaker. Dessutom kan de skördas från tidig vår till sen höst utan att du behöver vattna, gödsla eller ogräsrensa särskilt ofta.

Boken är den första av sitt slag på svenska och innehåller allt du behöver veta för att komma igång att odla de fleråriga grönsakerna. Spännande recept som soppa på dagliljeblommor, inlagd strutbräken och mjölksyrade fleråriga bladgrönsaker ger inspiration till att utforskar de nya smakerna. Bokens innehåll är kryddat med tips på plantskolor, fröfirmor och matnyttiga tabeller över växternas egenskaper och näringsvärden.

Du kommer att ha mycket glädje av denna bok, oavsett om du är en nyfiken grönsaksodlare, tycker om att odla blommiga perenner, eller har en naturnära trädgård som du vill förgylla med lättskötta ätbara växter!

Med ett förord av Lena Israelsson.

Om författarna:

Philipp Weiss är civilingenjör och diplomerad permakulturdesigner. Han odlar nästan 100 olika arter av fleråriga grönsaker och ännu fler ätbara träd och buskar. Han började odla fleråriga grönsaker 2007 och tycker det blir roligare för varje år. Philipp har en visningsträdgård för fleråriga nyttoväxter på 7000 kvm med en tillhörande liten plantskola och undervisar regelbundet inom odling och permakultur.

Annevi Sjöberg älskar att odla, särskilt de växter som gynnar både människor och insekter i trädgården. Hon är utbildad miljövetare och miljöingenjör och efter att ha arbetat ett par år med samhällsengagemang kring miljöfrågor inom biståndssvängen, undervisar hon idag inom odling, biologisk mångfald och permakultur.

Daniel Larsson är en grafisk formgivare som sadlat om till odlare och driver idag ett andelsjordbruk kallat Mylla i sörmländska Näshulta, som förser de boende i bygden med finfina grönsaker under skördesäsongen. Även om det till stor del handlar om "ettåringar" så är planen att succesivt öka andelen fleråriga grönsaker i odlingarna.

Läs mer på http://flerårigagrönsaker.stjärnsund.nu/
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fleråriga grönsaker : upptäck, odla, njut
 2. +
 3. Skogsträdgården : odla ätbart överallt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogsträdgården : odla ätbart överallt av Philipp Weiss, Annevi Sjöberg (inbunden).

Köp båda 2 för 774 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Fleråriga grönsaker : upptäck, odla, njut. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Toppenbra!
  Jasmine Waara, 30 oktober 2023

  Helt suverän bok som jag varmt rekommenderar till alla som odlar grönsaker. Fleråriga grönsaker är ett utmärkt komplement till ettåriga grönsaker och det finns många sorter att välja på och bli inspirerad att odla i denna fantastiska bok.

 2. Mycket välskriven med solid research som grund
  PvB, 8 augusti 2018

  Författarna har producerat en väldigt bra bok som ger en solid introduktion till ett mer hållbart sätt att odla.
  Borde vara kurslitteratur i många utbildningar och skolor.

 3. Komma igång
  Carl-johan Bachofner , 2 augusti 2018

  Jag behöver komma igång med en flerårig odling. Rak information av kunniga personer ger mig den starten. Tror att bokens gedigna fakta också kommer att hjälpa mig på vägen.

 4. Lättillgänglig och fantastiskt innehållsrik
  Elisabet Hamnede, 19 juni 2018

  Mängder av information, både för nybörjaren och den mer erfarne. Och väldigt lätt att hitta i och förstå. Rekommenderas starkt!

 5. Introduktion till en ny värld
  Ylva , 16 juni 2018

  Väldigt bra introduktion till att odla perenner. Så många grönsaker som alldeles för få känner till. En ny odlingsvärld öppnar sig. Lättläst och informativt. Fina bilder. Inspirerande!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna