Nu gäller det, Risto Rappare (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2004-09-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Merit Wager
Originalspråk
Finska
Originaltitel
Hetki lyö, Risto Räppääjä
Medarbetare
Nopola, Tiina
Illustratör/Fotograf
Sami Toivonen, Aino Havukainen
Illustrationer
ill.
Dimensioner
210 x 170 x 10 mm
Vikt
340 g
SAB
Hcg
ISBN
9789163841569
Nu gäller det, Risto Rappare (inbunden)

Nu gäller det, Risto Rappare

Inbunden,  Svenska, 2004-09-01

Slutsåld

Risto Rappare är den trummande hjälten i en ny serie roliga barnböcker av de flerfaldigt prisbelönta författarna Tiina och Sinikka Nopola. De har skrivit en lång rad sympatiska och humoristiska böcker med en alldeles egen ton som har blivit jättepopulära i Finland (ett fåtal av dem finns i svensk översättning: på vårt förlag Siri och lille Felix och Lugna Uno). Hittills har sex fristående delar av Risto publicerats i Finland liksom en hel serie animerade kortfilmer om honom (visades av svensk teve för något år sedan i barnprogrammet Karamelli, Merit Wager som översatte filmerna för den finska redaktionen översätter nu även böckerna). Dessutom dök Risto upp i en musikal i somras. I den första boken har Risto just flyttat in i ett höghus med sin faster Rita (mamma är på Elfenbenskusten och forskar i afrikansk trumteknik). Rita jobbar som telefonintervjuare, utan att låta sig störas av sin ständigt trummande brorson. Men någon annan i huset verkar bli desto mer störd, för plötsligt börjar det dyka upp anonyma hotbrev. Den lättskrämda Rita tror att de kommer från herr Lindberg i våningen under, en försynt man som det gäller att hålla sig väl med. Men det tror inte Risto. Han spanar i stället på en mystisk figur, som skymtar bakom gardinen i våningen högst upp. Är det månne samma lägenhet som Ristos nyvunna kompis Ante bor i? Ante verkar onekligen rätt suspekt, med sin stränga mamma och sitt brinnande intresse för att klippa ut bokstäver ur tidningar ... En coolt berättad historia med oväntade förvecklingar, tokiga missförstånd och mycket humor. Skruvas till ytterligare av alla de härligt drastiska och färgstarka bilderna. En riktigt kul bok som roar både barn och vuxna!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Risto älskar att trumma. Men det älskar tydligen inte alla i höghuset där han bor, en dag anländer ett obehagligt hotbrev. Faster Rita blir rädd, men Risto blir mest nyfiken. Kanske är det läge att spana lite?
Tokiga missförstånd, oväntade förvecklingar och mycket humor i en färgillustrerad kapitelbok att läsa högt eller läsa själv, av två av Finlands allra hetaste barnboksförfattare just nu!