The Dark is Rising - En ring av järn (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2007-10-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Jadwiga P Westrup
Originaltitel
The Dark is Rising
Dimensioner
140 x 220 x 25 mm
Vikt
380 g
ISBN
9789163857676
The Dark is Rising - En ring av järn (inbunden)

The Dark is Rising - En ring av järn

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2007-10-01

Slutsåld

Just nu filmatiseras "The Dark is Rising - En ring av järn" och den beräknas ha premiär den 26:e oktober 2007. Bakom filmen finns Twentieth Century Fox - samma bolag som gjorde Eragon. "The Dark is Rising - En ring av järn" skrevs 1973 och utkom första gången på svenska 1982. Sedan dess har den tryckts i ett flertal upplagor och utgåvor. "En ring av järn" är en av fem delar i Susan Coopers älskade, numera klassiska berättelse, om den eviga kampen mellan ont och gott, kärlek och hat, förlåtelse och hämnd. Övriga delar i serien är: "Ovan hav under sten", "Lövhäxan", "Gråkungen" och "Silverträdet". Främmande, fruktansvärda krafter drabbar Will natten före hans elvaårsdag. Det är som om en mardröm blivit verklighet. Snart förstår han att det nalkas ett okänt hot från en annan tid, från en annan värld. Att mörkrets krafter är i rörelse och att de kommer allt närmare. Av bonden Frank Dawson har han fått en ring av järn. "Ha den på dig, ständig", sa Frank varnande, och nu inser Will att ringen är ett vapen i kampen mot mörkret. Och att han, Will Stanton, är en av de utvalda som är förutbestämda att rädda världen och utsedda att ta upp kampen mot det onda.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av The Dark is Rising - En ring av järn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantasieggande och spännande
    karinafp, 3 januari 2020

    Älskade den här bokserien som barn och även som vuxen läser jag om den varje jul. Börjar med En ring av järn, som utspelar sig just under julen. Rekommenderas verkligen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Susan Cooper