Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Delirium-trilogin (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
465
Utgivningsdatum
2012-05-04
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Helena Ridelberg
Originaltitel
Delirium
Medarbetare
Ågren, Helene (form)
Dimensioner
218 x 140 x 40 mm
Vikt
640 g
SAB
uHc
ISBN
9789163869778
Delirium (inbunden)

Delirium

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2012-05-04

Slutsåld

Första delen i Lauren Olivers laddade dystopiska trilogi är en tankeväckande och spännande berättelse om de krafter som försöker kontrollera oss - och de vi inte själva kan kontrollera.

Förr i tiden var kärlek det viktigaste i världen. Människor gjorde vad som helst för den. De kunde ljuga för kärlekens skull. Till och med döda. Men allt är annorlunda nu. Kärlek är en sjukdom som går att bota. Regeringen ser till att alla genomgår behandlingen när de fyller arton.Ett liv utan kärlek är ett liv utan smärta. Det är tryggt, förutsägbart och lyckligt. Lena Haloway har alltid sett fram emot dagen då hon ska bli botad. Men med 95 dagar kvar till behandlingen händer det otänkbara ...

Filmrättigheterna till "Delirium" är redan sålda och den planeras komma ut 2013. Samma år kommer de två andra böckerna i trilogin - "Pandemonium" och "Requiem" - ut på svenska.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Delirium. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Om kärlek vore en sjukdom..
    Malin H, 23 maj 2012

    Till en början var den lite väl seg och jag la ifrån mig den ett par gånger men till slut hände det saker och då var det nästan omöjligt att släppa den. De sista 150 sidorna läste jag i ett svep mitt på dagen. Trots att den är ganska tjock gick det ändå snabbt att läsa den, troligen för att språket flöt på ganska bra och att jag tyckte den var så spännande.

    Vad gäller karaktärerna var jag genom hela boken irriterad på Carol, huvudpersonens moster. Hon kändes oerhört stel och otrevlig... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lauren Oliver