Så funkar det! - Kroppen inifrån och ut (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Så funkar (del 2)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
98
Utgivningsdatum
2017-08-30
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Oljemark, Ninni (form)
Illustratör/Fotograf
Oskar Johansson, Anders Nyberg, Kjell Thorsson, Filippa Widlund
Dimensioner
297 x 257 x 15 mm
Vikt
848 g
SAB
uVb
ISBN
9789163892158

Så funkar det! - Kroppen inifrån och ut

(19 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-08-30
279
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det här är boken som berättar allt man behöver veta om kroppen. Den smartaste konstruktion man kan tänka sig. Så funkar det! - Kroppen inifrån och ut är 100 välfyllda sidor med spännande, underhållande och viktig läsning - kunskap man inte kan googla sig till. Allmänbildning med Aha! och WOW! för hela familjen.

Ja, vi har den med oss hela tiden. Men vet vi egentligen hur kroppen funkar? Och tar vi hand om den? Hur allt hör samman i denna fantastiska värld av celler förklaras tydligt i intresseväckande texter av Mats Wänblad. Här kan vi läsa om kroppens olika system och byggnadsdelar: skelett, muskler, blod, hjärta, lungor, hjärna, celler och gener, matsmältning och mycket mer. Här finns också avsnitt om livet från vaggan till graven, hälsa och motion, om sjukdomar och hur de behandlas, samt om forskning och hur kroppen kan se ut i framtiden!

Bokens bilder har gjorts av fyra välmeriterade och skickliga illustratörer: Oskar Jonsson, Anders Nyberg, Kjell Thorsson och Filippa Widlund. Här finns gott om informativa genomskärningsbilder liksom humor och lekfullhet. Boken ges ut i samarbete med Nobelmuseet som faktagranskat både text och bild.

Så funkar det! är en helt nyproducerad serie. Men den spelar an på de gamla klassiska faktaböckerna av Joe Kaufman, som översattes till svenska av Carlsen/if under 1970-talet.

Läs också Så funkar det! Hemma och runtomkring (2015).

"
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Så funkar det! - Kroppen inifrån och ut
 2. +
 3. Så funkar det! - Jorden i universum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så funkar det! - Jorden i universum av Mats Wänblad (inbunden).

Köp båda 2 för 548 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Så funkar det! - Kroppen inifrån och ut. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lärorik bok om kroppen
  Margareta Johansson, 11 oktober 2023

  Boken var en gåva till mitt barnbarn 8 år.
  Tycker att boken passar alla åldrar. Boken är lite för svår för en 8 åring. Vi läser tillsammans och väljer ut kapitlen

 2. Tummen upp
  Charlotta, 19 maj 2022

  Min dotter 6 år blir läst för ur denna många kvällar med stort intresse. Lagom nivå för 6 år och uppåt. Språket är ganska komplicerat.

 3. Mediokra bilder
  Stefan Malmlund, 24 februari 2021

  Böckerna i serien saknar den charmen och de förklarande bilderna som gör att alla åldrar kan uppskatta böckerna. Som de är utformade nu i de nyare upplagorna känns det nära på som det är ett utdrag ur wikipedia. De är för all del korrekta, men saknar all charm, särskilt för de små som inte har börjat läsa så bra.

 4. Roligt sätt att lära sig mer om kroppen!
  -, 17 oktober 2017

  Roligt och mycket pedagogiskt sätt att lära sig om kroppen. Fina och lärorika illustrationer. Bra att läsaren får tänka till och göra jämförelser ex, hur bygger man en kropp.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Mats Wänblad