Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Steffi och Nelli (del 3)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2017-04-27
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Edström, Sara (form) / Thunell, Lena (form)
Dimensioner
198 x 125 x 14 mm
Vikt
452 g
SAB
uHc
ISBN
9789163895289
Havets djup (häftad)

Havets djup

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2017-04-27
91
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Om bara kriget tog slut

I snart fyra år har Wienflickorna Steffi och Nelli varit i Sverige. Steffi är snart sexton, på väg att bli vuxen. Hela livet ligger framför henne. Om bara kriget tog slut. Havets djup är den tredje delen av fyra i Annika Thors rosade serie om systrarna Steffi och Nelli.
Det är maj 1943. Steffi bor inackorderad hos Maj och går sista terminen i läroverket. Till hösten ska hon börja i gymnasiet - Steffi vill bli läkare, precis som sin pappa.
Samtidigt rycker kriget allt närmare, fiskebåtar sprängs av minor och u-båten Ulven går under. Men brevkorten från mamma och pappa kommer fortfarande och Steffi skriver till dem regelbundet. Hon förstår att de har det svårt och att de förtiger mycket för henne.
Så möter hon Judith, en annan flykting från Wien. Judith berättar om de judar som inte lyckats fly, och samtalen med henne får Steffi att fundera över var hon egentligen hör hemma. Är det kanske till och med så att hon har svikit sitt folk?
Lillasyster Nelli är kvar hos sin fosterfamilj på ön, hon känner sig övergiven och försöker på alla sätt passa in i det svenska samhället.
I böckerna om Steffi och Nelli skildras systrarnas livsöden - skolgång, vänskap, förälskelse, mognad - i skuggan av kriget, gripande, men osentimentalt. Havets djup är fortsättningen på En ö i havet och Näckrosdammen. Den fjärde och avslutande delen i serien heter Öppet hav.

"Boken utkom första gången 1998 och har nytt vackert omslag som visar blåstång som vilar på vykort och brev. Havets djup är en poetisk, drabbande skildring av ett stycke historia som är brinnande aktuell." Christina Wedenmark, Bibliotekstjänst
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Havets djup
  2. +
  3. Öppet hav

De som köpt den här boken har ofta också köpt Öppet hav av Annika Thor (häftad).

Köp båda 2 för 182

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Havets djup