Ta det som en man (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2017-08-31
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Linhult, Caroline (form)
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
460 g
SAB
uOhjb
ISBN
9789163896132
Ta det som en man (kartonnage)

Ta det som en man

(15 röster)  |  Läs 6 recensioner
Kartonnage, Svenska, 2017-08-31
173
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ta det som en man - hur fan gör man det?

Vi killar får fortfarande lära oss att vi ska kunna ta en smäll, och inte får gråta eller snacka om känslor. Men jag tror att vi och alla omkring oss skulle må bättre av en förändring. En förändring som börjar med oss själva - med att vi män och killar vågar ifrågasätta mansrollen och visa vilka vi är under den hårda ytan. Vi måste våga visa oss för varandra och prata om våra erfarenheter för att tillsammans kunna överge de destruktiva och begränsande manlighetsnormer som inte bara skadar samhället, utan också oss själva.

Det här är mitt bidrag. Varken förskönat eller med ansvar för moral. Mot machokulturen, för en ny sorts manlighet.

Hampus Nessvold är ett ungt stjärnskott som artist och programledare i TV och radio som nu gör en personlig djupdykning i mansrollen.

I kapitlen om sex, våld, vänskap, porr, kärlek och kroppskomplex delar han med sig av sina erfarenheter av till exempel manlig vänskap, olycklig kärlek, bögtest, sexmisslyckanden, och hur det känns att ha Smålands kanske smalaste handleder. För alla som är eller känner en ung man.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Ta det som en man. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En liten besvikelse...
  Jonas, 11 september 2018

  Jag köpte denna bok för att jag brinner för debatten om könsnormer. Jag hade höga förväntningar men boken levde verkligen inte upp till dessa. Jag trodde boken skulle handla om mansnormen generellt och hur samhället ska göra för att motverka dessa men boken handlade i princip bara om Hampus och vilken douchebag han varit och hans sexliv. Boken är väldigt medioker och ingen bok jag skulle rekommendera till nån.

 2. samhällets normer sätter press även på killarna
  Helena Stenborg , 2 november 2017

  sonen tyckte att den var bra för att den satte perspektiv på saker och ting - att det var intressant att lösa om att samhällets normer sätter press på killarna också, inte bara på tjejer. 12 åringen drog den på 2 kvällar och var helt uppslukad. Det blev många intressanta diskussioner efteråt

 3. Lärorik
  Helen, 10 oktober 2017

  Jag läste den i egenskap av tjej som vill förstå killar bättre och varför de beter sig stelt och ologiskt. Kan vi inte alla bara vara vänner typ? ;-) Jag tyckte den gav en bra och rak inblick i vad det är som krånglar till det när en man ska vara sig själv i vardagen. Eller när man i alla fall önskar att han skulle vara sig själv, men vägrar vara det!

 4. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 3 oktober 2017

  En kort liten snabbläst bok (130 sidor), skriven av en ung man (21 år), "för alla som är eller känner en ung man", som det står i beskrivningen.

  Och sådana här böcker behövs det fler av. Alla, både kvinnor och män, skulle må bättre av att mansrollen ifrågasätts mer.

  Så jag rekommenderar absolut boken, som är lättläst och välskriven.

 5. Fantastiskt
  Rianna Wik Boström (Morgongåva), 21 september 2017

  Så himla viktig bok som typ alla borde läsa, speciellt både unga, medelålders o gamla män, men såklart också alla som uppehåller den stereotypiska bilden av det manliga könet. Kan tänka mig att denna bok kan hjälpa så många o vara en stor tröst, ett ljus i mörkret. Hampus skriver fantastiskt bra. Rekommenderas varmt!

 6. Viktigt och känslosamt
  Fanny Ahlkvist, 31 augusti 2017

  En sjukt viktig bok för ALLA! Många känslor och man både skrattar och gråter när man läser! Ett måste ha denna bok i bokhyllan!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Hampus Nessvold

 • Säg att du älskar mig

  Hampus Nessvold

  Hampus Nessvolds nya bok rör sig i det gränsland som kallas att vara ung. Sökandet efter den egna identiteten går som en röd tråd genom hans korta existentiella texter. Tomheten, sökandet och ensamheten i dagens samhälle - där så mycket kretsar kr...