Skogsträdgården : odla ätbart överallt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
464
Utgivningsdatum
2018-05-20
Upplaga
1
Förlag
Hälsingbo Skogsträdgård HB
Medarbetare
Larsson, Daniel (form)
Dimensioner
287 x 225 x 43 mm
Vikt
2056 g
SAB
Qe
ISBN
9789163932502
Skogsträdgården : odla ätbart överallt (inbunden)

Skogsträdgården : odla ätbart överallt

(31 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-05-20
445
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Årets Trädgårdsbok 2018

Drömmer du om en prunkande trädgård, sprängfylld med nyttiga grönsaker och godsaker från tidig vår till sen höst? En trädgård där du kan höra fågelkvitter och insektssurr, en trädgård som bara blir bördigare, vackrare och mer självskötande för varje år? En trädgård som är bra för planeten, som fångar in, lagrar och omvandlar massor av koldioxid till bördig jord som kryllar av liv?

Den drömmen kan bli verklighet om du vågar ge dig in i skogsträdgårdsodlingens värld! En skogsträdgård är en trädgård eller odling där du tar inspiration från skogen för att producera mat och nyttoväxter på naturens eget sätt. Man kan faktiskt säga att du skapar ett eget ekosystem! Det är mycket roligare, enklare och effektivare än att ständigt kämpa emot med gräsklippare, miljögifter och ogräsrensning.

Den här boken ger dig, på ett enkelt och lättbegripligt sätt, allt du behöver för att bli en skogsträdgårdsodlare. Den innehåller växtporträtt av över 350 härdiga nöt- och fruktträd, bärbuskar, klängväxter, fleråriga grönsaker, marktäckare och andra stödjande växter som hjälper dina favoritplantor att trivas bra. I boken hittar du också, bland mycket annat, information om hur du hittar rätt plats för din skogsträdgård, vad du behöver göra för att få starka, självständiga växter, hur du lockar till dig nyttiga medhjälpare och hur du på bästa sätt tar hand om skörden. Med sina över 800 referenser till böcker, rapporter och forskning inom ämnet står boken på en solid vetenskaplig grund och gör det lätt för den läsare som vill fördjupa sig ytterligare i denna spännande odlingsteknik.

Skogsträdgården är skriven av Philipp Weiss, författaren bakom Skogsträdgårdsbloggen, och Annevi Sjöberg, miljövetare med ett brinnande hjärta för ekologi och alla former av bär. Författarna har mångårig erfarenhet av skogsträdgårdsodling och håller populära kurser i ämnet. De har skapat ett tiotal skogsträdgårdar runtom i landet, och skrivit den hyllade boken "Fleråriga grönsaker: upptäck, odla, njut" som blev nominerad till Årets Trädgårdsbok 2016. Då som nu står Daniel Larsson, som till vardags driver andelsjordbruket Mylla, för formgivningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skogsträdgården : odla ätbart överallt
 2. +
 3. Fleråriga grönsaker : upptäck, odla, njut

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fleråriga grönsaker : upptäck, odla, njut av Annevi Sjöberg, Philipp Weiss, Daniel Larsson (häftad).

Köp båda 2 för 672 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Skogsträdgården : odla ätbart överallt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk!
  Markus Malm, 26 juni 2019

  Otroligt bra bok! Både inspirerande och faktabaserad. Bra med designtips för vanlig trädgård eller större mer skogsträdgård. Kul med så mycket olika ingående beskrivningar av både mer kända och okända träd/buskar och perenna ätbara växter. Rekommenderar varmt!

 2. Ett riktigt praktverk
  Duesenberg, 24 augusti 2018

  Efter ha läst deras tidigare bok Fleråriga grönsaker : upptäck, odla, njut så blev jag glad när jag så denna bok. Blev verkligen inte besviken. Förutom att all information så är den också otroligt vacker.

 3. En perfekt bok?
  Johan, 20 juni 2018

  Att vara den första svenska boken om skogsträdgårdar i nordligt klimat är en bedrift i sig, men denna bok är också: vacker, fullpackad med välordnad fakta, en njutning att läsa, och oändligt lärorik! Boken passar både erfarna i behov av expertkunskap och nybörjare som letar inspiration. Eller kanske bara något snyggt att ha på soffbordet å bläddra i?

 4. Hitta grönsaker där du minst anade
  SaraStina , 19 juni 2018

  Lättläst - bra bilder tydlig beskrivning och tips på skötsel och användning i matlagningen. Lagom djupdykandd text som inspirerar. Tack! ...och komplementera med boken : "Odla ätbart överallt" !!!!
  Allt du behöver för en lite ny livsstil .Hurra🤸‍♂️

 5. Helt strålande! Välskriven, lärorik, vacker!
  Agneta Setterwall, 19 juni 2018

  En skattkista att dyka ner i år efter år efter år, trevligt skriven, fylld av otaliga faktaspäckade texter om ALLT jag kan komma på som jag inte visste att jag ville veta( med referenser på rent vetenskaplig nivå), och med många resonerande berättelser om praktiska odlingserfarenheter.

 6. Inspirationsfest!
  Fredrik Swahn, 18 juni 2018

  Så mycket kunskap samlad på ett lättfattligt sätt och i en otroligt vacker layoutad Bibel för hållbart odlande. Det hör är en inspiration för att rädda världen på ett härligt sätt. Jag har lärt mig såå mycket o den ligger framme hela tiden! Oavsett trädgård finns det massor att inspireras till för att odla på ett mer långsiktigt, enklare och mer miljövänligt, energisnålare närmare naturen sätt. Allt finns här! NJUUUT!

 7. En guldgruva
  Lotta Flodén, 17 juni 2018

  Boken är en guldgruva och enastående kunskapsbank för alla som vill lära sig att odla mer i samklang med naturen, öka förståelsen för naturens grundförutsättningar, odla hållbart och få in mer flerårigt ätbart i sina odlingar.

 8. Fantastisk bok!
  Madeleine, 17 juni 2018

  Otroligt välskriven. Väldigt intressant sätt att odla och ha en trädgård, som känns helt självklart när man väl förstått principen.

 9. Bästa trädgårdsboken någonsin!
  Lauren , 17 juni 2018

  Denna bok är så överfull av praktiska råd, tips, tricks, och konstnärlig, nästan andlig inspiration. Hur kan en bok ge så mycket? Jag öppnar den typ var tionde minut för det är bara så spännande och hjälpsam. Det är som att ha en trädgårdsexpert hemma hos dig som när som helst kan svara på alla dina frågor. Växtporträtten har information som bara finns i denna bok; det är verkligen nödvändigt att ha om du vill köpa rätt växter som kommer trivas hos dig. Hade jag haft boken när jag började pla... Läs hela recensionen

 10. Intressant, lättläst och inspirerande
  Ylva , 16 juni 2018

  Lättläst. Inspirerande. Fina och intressanta porträtt av grönsaker som jag inte visste var grönsaker. Betryggande att mycket research och faktagranskning ligger bakom informationen.

Visa alla 10 recensioner

Bloggat om Skogsträdgården : odla ätbart överallt